zondag 20 december 2009

WINTERSPORTPLAATS BEIJUM/ KARDINGE

Zaterdag was tot nu toe de mooiste winterdag van dit aflopende jaar. De wegen waren redelijk begaanbaar, het zonnetje scheen de hele dag
en er was veel sneeuwplezier. Overal in de wijk waren kinderen met sleetjes bezig, van een verhoging afglijden, elkaar trekken, sneeuwballen gooien, een sneeuwpop maken. Ouderwetse wintertaferelen. Bij de Kardingeheuvel aangekomen kreeg ik spontaan visioenen van een wintersportplaats in wording. Was dit echt de Kardingeheuvel? Of zat ik in Zwitserland, Oostenrijk of in Tjechië op wintersport?
Waar waren de skischansen, skiliften, de volle hotels in Beijum en Kardinge en de touringcarbussen die de wintersporters hierheen brengen? Waar kun je ski's en langlaufski's huren? Waar zijn de blokhutten? Het zou allemaal zo maar in het beeld van deze zaterdag de 19e december hebben kunnen passen. In Beijum en recreatiegebied Kardinge. Kijk eens naar de video en kijk naar wintersportplaats Beijum/Kardinge. Met doodsverachting gleden de sleerijders boven van de berg af naar beneden. Levensgevaarlijke situaties zag ik, kinderen die rakelings langs een vliegende slee liepen en bijna geschept werden. Na ongeveer 1 minuut (video) ziet u een gewonde vrouw ondersteunt door haar vriend wegstrompelen. Geweldig zo'n wintersportactiviteit in je eigen achtertuin. Maar de veiligheid liet erg te wensen over. Vier maanden geleden kon je hier zo een ballon op je hoofd krijgen. Op 200 meter afstand van dit bijna ongeluk kun je deze dagen geschept worden door vliegende sleerijders. De sneeuwpret blijft onverminderd hoog, ook bij de Skiheuvel. Maar een gescheiden looppad, naast de glijbaan naar boven, zou veiliger zijn. De muziek is van Sarah McLachlan, ze zingt de wintersong, Christmas Time Is Here. Als de muziek is afgelopen ziet u nog een paar foto's. Wordt het een witte kerst? Tip: bekijk de video met een glas glühwein.

1 opmerking:

Unknown zei

Dat vakantiegevoel had ik een aantal dagen geleden al toen er een witte deken over Beijum lag.
Maar die kardingebult is een geweldige plek maar idd ook gevaarlijk, ook ik heb een flink blauwe plek op me bil plrecie opgelopen waar deze dame ook zich bezeerde.
Aan de zeikant steken flinke afgesneden boomstronken uit en als je daar tegen aan komt au au au.
Ook ga je met zo'n vaart eraf en sturen is nauwlijks mogelijk dus bij drukte snel botsing.
Maar pret hebben wij wel gehad hahaha was die flinke blauwe plek wel waard :-)

Trouwens respect voor al die vaklui die zo net en nu nog de tent op plein oost aan het afbreken zijn in deze barre omstandigheden.