woensdag 16 december 2009

KATTEN VERBAZEN ZICH OVER BEIJUM

De video op OOG-TV (kattenbelasting!), evenals de eigen video over de OOG-mensen die in Beijum filmden, en ook nog weer het kattenverhaaltje van vorige week veroorzaakten de nodige reacties en mails. Zie vorige week dinsdag en woensdag: Beijum wil kattenbelasting invoeren en Beijum houdt van katten. Een groot gedeelte van de reacties moest worden verwijderd ivm een te hoog hatelijkheidsgehalte en ook werd ik benaderd door lezers of ik aub die en die reactie wilde verwijderen. Ter illustratie heb ik een reactie laten staan die anoniem met Geert W. werd 'ondertekend.' Internet is een mooi medium maar het kan ook een riool creëren. Kijk voor de aardigheid af en toe eens op het forum van http://www.dvhn.nl/ Je zou dit forum ook het Riool van het Noorden kunnen noemen, vanachter de computer is het voor sommigen af en toe lekker schelden, tieren en frustraties botvieren.
Enfin, ondertussen ben ik benaderd door een groep katten in de wijk die de negatieve berichtgeving en beeldvorming over katten op deze weblog niet langer pikken. In dit huis, ergens in Beijum, kwamen afgelopen weekend tientallen katten samen.(zie foto) Op uitnodiging miauwden ze me een verklaring voor. Het was een emotionele maar waardige bijeenkomst. De tekst is te lang om hier integraal af te drukken, maar een paar punten waren: Wij
  • Katten zijn lief en sociaal
  • Katten zorgen met onze poep voor kunstmest in de tuin van de buren. Belangenloos!
  • Katten hechten belang aan een goed contact met de wijk en de bewoners
  • Katten willen erkenning en respect van de Beijumers

Het was een waardige bijeenkomst, waar ik toezegde in het vervolg katten met respect te omschrijven op Beijumnieuws. Ook werd een kattenwacht ingesteld, deze katten gaan overlastkatten in het vervolg aanspreken op grensoverschrijdend contact. Termen als kattig en kattekop zijn volgens de huisdieren in de loop de jaren ontstaan om een negatief beeld om de kat heen te creëren. Het verbaasde alle katten dat ze in multicultureel en tolerant Beijum zo negatief worden neergezet. Ik beloofde de volgende oproep op Beijumnieuws te plaatsen: Beste Beijumers, zouden jullie willen ophouden met het negativisme rondom de kattenpopulatie in de wijk? (Op nadrukkelijk verzoek van de katten heb ik het woord demoniseren niet in de oproep gebruikt)

5 opmerkingen:

Tiesto en Isis zei

miauw heel goed gesproken daarbij wil ik nog even zeggen dat wij dit weekend tijdens de kattenshow in Martiniplaza hoge ogen hebben gegooid.
Ik Tiesto ben nu Internationaal kampioen en mijn vriendin Isis haalde excelent 1 ook het hoogste wat je kunt behalen.

Alie zei

Heel goed gesproken. Al heb ik zelf geen katten vanwege allergie van huisgenoten, ik vind ze wel erg leuk (de meeste dan..)
Tiesto en Isis, goed gedaan!! Blijf maar lekker binnen bij deze kou, jullie vel is niet geschikt voor buiten..

Anoniem zei

Beste katten,

Ja, ook ik heb het verkeerd gedaan. Ik zal het nooit meer doen.

Ik was jullie nooit meer op 60 graden.
Ik roer m’n kokend hete soep
nooit meer met jullie staart.
Ik voer jullie nooit meer
aan m’n huiskrokodillen.
Ik aai jullie vachtje
nooit meer met een staalborstel.
En als ik m’n billen afveeg,
gebruik ik alleen nog maar
weeceepapier

(René)

Karin.P. zei

@Rene

Die is erg leuk !!!

Anoniem zei

Katten zijn leuk, behalve als je in de zomer lekker in de tuin wil gaan zitten EN je alleen maar een stront lucht ruikt..

hondenbelasting dus ook kattenbelasting