zondag 27 december 2009

DE KERSTVERSIERING

Elk jaar rond kerst is dit huis aan de wijkring het meest uitbundig versiert van alle huizen in Beijum, zie foto. Ik heb nog niet de tijd en de durf opgepakt om gewoon aan te bellen met de vraag waarom het hele pand toch zo enorm in de lampen moet worden gezet. En of het binnen net zo extreem is gedaan. Er is geen vierkante meter van de gevel dat niet verlicht is. Je hoeft je natuurlijk ook niet overal tegen aan te bemoeien, maar het prikkelt wel de nieuwsgierigheid. Is dit om op te vallen? Of is het gewoon pure feestvreugde en prettig willen genieten van kerst? Zullen ze binnen de hele dag kerstliederen draaien en zingen? Ik moet er zelf niet aan denken om mijn huis zo openbaar te verlichten tijdens de donkerste dagen van het jaar. Maar het heeft ook wel weer wat dat deze mensen de durf hebben dat wél te doen. En dat allemaal in het land van 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.'

4 opmerkingen:

Dineke zei

Ik vind het altijd erg grappig om te zien, maar ben stiekum blij dat ik er niet naast woon :)

Michel zei

Dit huis is een paar jaar geleden op OogTV geweest. Als je googled op "huiskamer met de uitbundige kerstversiering" vind je een link naar deze aflevering, helaas is hij al verwijdert. Bij OogTV in het archief vind ik ook niks.

Het zijn gezellige mensen, gewoon eens langs gaan zou ik zeggen.

Michel.

Karin.P. zei

Ik vindt het geweldig om te zien, toen mijn vader nog leefde reden we altijd express om in de avonduren om even het huis te bewonderen :-)

Anoniem zei

voor de mensen die het nog weten,
dit is het huis van de vroegere patatboer mulder die in beijum met zijn auto door de wijk reed.
zoals het er buiten uitziet is nog niets vergeleken met binnen, daar is elk hoekje gevuld met kerst versiering en heel veel lichtjes.
O ja en natuurlijk mag de kerstboom niet ontbreken, dus staan er 2 stuks in de woonkamer.
en het zijn inderdaad hele gezellige mensen.
de heer des huizes praat hier graag over, over zijn passie met kerst.