dinsdag 15 december 2009

ONDER DE HOOGTEZON TIJDENS DE DONKERSTE DAGEN

Het is steenkoud buiten, het vriest en de zomer lijkt op het ogenblik wel heel ver weg.
Het vriest niet alleen, ook de donkerste dagen van het jaar zorgen ervoor dat zonaanbidders slecht tot helemaal niet aan hun trekken komen. Vreselijk als je last van winterdepressies hebt omdat je te weinig daglicht binnen krijgt. De donkerste dag van het jaar, de 21e december, is dan wel in zicht maar het duurt toch nog wel even voordat de dagen weer echt langer worden.

Op Plein West kun je sinds een week of twee onder de zonnebank om toch enigszins aan de behoefte om te zonnen tegemoet te komen.


Ik ga er nooit heen, niet alleen omdat ik het niet prettig vind, ik weet ook niet of ik een instant-zonnekuur wel kan vertrouwen. Je leest me de laatste tijd iets teveel over kanker en zonnebanken. Al gebied de eerlijkheid te zeggen dat dit bedrijf, zie foto, een naar eigen zeggen gezonde - en wetenschappelijk geteste - aanbieding heeft. Je huidtype wordt eerst bepaalt en aan de hand daarvan kun je een programma instellen. In elk geval staat er een goedlachse en vertrouwenwekkende dame achter de balie, ze is niet te beroerd om de cabines na een zonnebeurt weer schoon te poetsen, zie foto. En, het moet gezegd, de zaak ziet er van binnen verzorgd uit. Voor Beijumers die behoefte hebben aan licht en aan een bruine huidskleur: volgens mij loopt de 50% actie nog.

Geen opmerkingen: