zondag 20 december 2009

KERSTFEEST PLEIN OOST WAS TELEURSTELLEND

De weergoden hebben gisteravond op Plein Oost geen positieve invloed uitgeoefend op het bezoekersaantal. Koning Winter regeert letterlijk en figuurlijk als een vorst. Wat ik er van hoorde was dat het 'wel leuk' was maar dat er zo weing mensen waren. De tent was berekend op ongeveer 300 mensen en laten er hooguit 50, 60 binnen zijn geweest.

Ik was vanmiddag nog even in het Biljartcafé en begreep daar dat het er gisteravond smoordruk is geweest. Lekker warm, muziekje, praatje en drankje. Dat had in de tent uiteraard ook gekund maar tja, wie gaat er onder deze winterse omstandigheden in een tent lol maken? In elk geval de die-hards die aanwezig waren, maar loont het voor zo weinig mensen?

Vanmiddag omstreeks 14 uur zag ik in een fikse sneeuwbui mensen bezig de tent weer in te pakken voor vervoer, zie foto links.

Even verder gelopen zag ik joekels van pegels hangen aan het Munsterhoes, zie foto boven. De ouderen zitten tijdens zomerse hittegolfdagen vaak te zweten op een stukje schaduw, maar nu kunnen ze de deur niet uit. Terwijl ik dit typ is officieel de langste nacht van dit jaar begonnen, morgen hebben we ongeveer 6 uur en 3 kwartier daglicht. Voor winterhaters: het 'dieptepunt' wat daglengte betreft is morgen. Heel, heel langzaam zullen de dagen daarna weer gaan langer licht worden. Voorzichtig voor wie de weg op moet, er gaat nog meer sneeuw vallen!

2 opmerkingen:

Unknown zei

Mochten hier ouderen meelezen en hulp nodig hebben, zowel ik als mijn dochter helpen graag een handje door of wat boodschappen te halen, medicatie of post.
emailadres is bij de beheerder van deze website wel bekend.

Kees Huizenga zei

Vorig jaar was de Kerstmarkt/Wintermarkt vanaf, geloof ik, ± 13:00 uur. Er stonden Kerstkramen in de buitenlucht. Op Plein Oost. Bloemen werden mooi "geschikt" en verkocht. Buiten zong het koor van Innersdijk onder leiding van Machteld Veenker.

Mijn advies is: ga niet op twee zaterdagen achter elkaar Kerstmarkten organiseren! Dat is teveel. Zonde van het NLA-geld voor Beijum-Oost.

Tevens: begin vroeg in de middag!