woensdag 30 december 2009

VUURWERKVERKOOP

Vanmiddag omstreeks 13 uur voor de videotheek. Twee jongetjes van om en nabij de veertien jaar kwamen op me af met een vriendelijk gestelde vraag:"Mijnheer, zou u wat vuurwerk voor ons willen kopen"? Wat betreft de vriendelijkheid en de open en eerlijke ogen was ik zo om geweest. Maar angstvisioenen van afgerukte handjes en daarvoor aansprakelijk gesteld worden weerhielden me er van om de té jonge jongens, die zelf geweigerd werden aan de balie, aan vuurwerk te helpen. Binnen was het een drukte van belang aan de vuurwerkbalie en een foto was zo genomen. Op de vraag aan de verkopers of de foto gepubliceerd mocht worden kwam het antwoord:" Nee, dat wil de baas niet hebben." Om toch een indruk te krijgen van vuurwerkverkoop in de videotheek in Beijum kunt u de video terugkijken die vorig jaar op oudjaarsochtend werd gemaakt. http://beijumnieuws.blogspot.com/2008/12/oudjaarsochtend-in-beijum.html Ook kunt u de belegering van Winkelcentrum Beijum hier nog eens terugzien.

3 opmerkingen:

Karin.P. zei

Voor iedereen die van SIER vuurwerk houdt en voor degene met een kleine beurs, morgenavond rond 18.00 zal achter de videotheek parkeerplaats Aldi door de videotheek het overgebleven siervuurwerk worden afgstoken vorig jaar hebben wij het gezien en dat was zeker de moeite waard !!!

Anoniem zei

En hierbij een waarschuwing dat er agenten(?) in burger rondlopen die controleren op het te vroeg afsteken van vuurwerk. Net 1 gezien die een boete kreeg in onze wijk.

Unknown zei

Nou niks gemerkt op oost, de ene knal naar de andere en dan 9 van de 10x zijn het nitraten en geen kipperotjes :-P
Ach het is gelukkig maar zo'n 3 dgn de dag er voor de dag zelf en een dag erna en dan is het ergste voorbij wat is dat op 1 jaar ;-)
Een gerucht of niet hoorde van een moeder die haar kind op Montesori heeft dat de geruchten ging dat die school in de fik ging afwachten.

Mochten mensen willen weten waar er brand is http://www.online-p2000.nl/