zondag 13 december 2009

DE WINTER KOMT ER AAN

Het gaat gebeuren de komende dagen: de eerste aanval van Koning Winter zal worden ingezet. Stukken karton voor de autoramen voor wie morgenvroeg met de auto weg moet, er zal anders gekrabt moeten worden. De Wegenwacht zal weer overuren gaan draaien, slecht startende auto's en afslaande motoren zullen weer kapotte en verslaten accu's aan het licht brengen.

De eenden gaan het ook weer lastig krijgen, geen sociale voorzieningen voor ze en geen lekker warm en behagelijk zwerversonderkomen. Survival of the fittest.Vanmiddag kwam ik deze bedelende eenden tegen bij Sportcentrum Kardinge, de foto is genomen vlak naast de oliebollenkraam, daar valt altijd wel wat te halen.

In de "winterwinkel' in Kardinge was het een drukte van belang. Hier kun je schaatsen huren en daar werd vanmiddag volop gebruik van gemaakt. Achter de medewerkers ziet u het loket waardoor je gehuurde schaatsen krijgt aangereikt. Ik denk dat de laatste winter, waarin veel kinderen voor het eerst op natuurijs hebben geschaatst, verantwoordelijk is voor een positieve impuls op schaatgebied. Veel mensen hebben de smaak te pakken gekregen en willen weer en meer. Allemaal mooi en wel deze overdekte schaatsvoorziening maar in hoeverre zal Koning Winter de komende maanden toe gaan slaan? Gaan we weer zwieren op het ijs van de Zuidwending? Rondjes schaatsen op het Zilvermeer? Naar de ijsbaan van Zuidwolde? Aan lezers de vraag: stuur de komende week uw winterfoto op naar Beijumnieuws@online.nl

Geen opmerkingen: