dinsdag 1 december 2009

35 BEIJUMERS PRAATTEN MEE OVER PLEIN OOST

Vanavond werden Beijumers in Innersdijk in de gelegenheid gesteld om met Karin Dekker en de stadsdeelmensen Leo van Gent en Irma Zijlstra van gedachten te wisselen over (laat ik me zacht uitdrukken) de ongemakken die het tweeënhalf jaar geleden gerenoveerde Plein Oost met zich meebrengt. 

Parkeerproblematiek, brommers die te hard racen, lege winkelpanden, de buslijn, de route naar de Bentismaheerd, het verdwijnen van het oude Innersdijkcomplex, de avond was eigenlijk te kort om alle onderwerpen die het plein aangaan uitvoerig te kunnen bespreken. Opvallend was de dienende en bereidwillige houding van gemeentelijke kant t.o.v. de zaal. De aanwezigen voelden zich een paar keer duidelijk ongemakkelijk toen door een ongeduldige Karin Dekker werd gevraagd om over bepaalde besluiten te stemmen. Want, kun je over een Plein beslissen als er maar drie direct betrokken bewoners aanwezig zijn? In feite is het plein zoals het er nu ligt een ambtenaren- of tekentafelplein. Er is amper een Beijumer te vinden die ingenomen is met hoe het er nu bij ligt. Het is achteraf gepraat, maar de dienende en bereidwillige houding had beter drie jaar geleden aanwezig kunnen zijn. Geen middenstander die de buslijn kwijt wilde, en toch is die weg.

 De mensen van de voormalige klankbordgroep mopperen op het hardst en er is maar één conclusie mogelijk: er is destijds niet goed naar de bewoners geluisterd. Winkelcentrum Oost bestaat in feite al tweeënhalf jaar niet meer, één supermarkt en een videotheek maken geen winkelcentrum. Zal het veel uitmaken, zoals vanavond werd geopperd, als er een dokterspraktijk en/of een apotheek komen? Zal het vurig verlangde bruisen niet van middenstanders moeten komen die leven in de brouwerij kunnen brengen?

In de loop van de week verschijnt hier een video met beelden van vanavond. Er zal dan ook dieper op de besproken punten worden ingegaan.

3 opmerkingen:

Kees.K zei

Ja, het was beter om eerder naar de bewoners/uitbaters te luisten. Een apotheek zal niet veel uitmaken, maar een ander plein met een weg daarlangs zorgt voor 'maatschappelijk verkeer'. NIet dit afschrikwekkende dode ontoegangelijke plein en parkeerplaatsje. Dus de infrastructuur veranderen, Maar sowieso is stedebouwkundig het hele 'centrum Oost' verkeerd bedacht. Dus geen woningen op straatnivo zoals op de Clameraheerd. Maar dat is natuurlijk niet meer terug te draaien.

Anoniem zei

Luisteren en dienend zijn? Wanneer zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad? Jaja.

Anoniem zei

Viel er echt wat te kiezen?