zaterdag 5 december 2009

VAN SINTERKLAAS NAAR DE KERST

Sinterklaas zal blij zijn als hij het koude en natte Hollandse weer in kan ruilen voor de meer aangename Spaanse temperaturen. Hij moet nog even vol aan de bak vandaag en dan zit de klus er weer op voor dit jaar.
Het zal niet lang meer duren of de eerste kerstbomen zullen een plek in de warme Beijumer huiskamers vinden. Even voor twaalf uur zag ik rijdend vanaf het Julianaplein naar Beijum het eerst teken van de naderende kerstboomhandel. In de gure en natte regen lagen onder een afdeknet een twintigtal kerstbomen te bibberen van de kou. Wat schuift een boom tegenwoordig? 15 euro? Je zou het bijna vergeten, maar onder de romantiek van Kerst en Sinterklaas gaat pure Hollandse handelsgeest schuil. Zonder euro's geen sinterklaaskadootjes. En ook geen kerstboom.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wie heeft de mooite tuinverlichting in Beijum graag zie ik fotoos op Bijumnieuws wie o wie

Anoniem zei

Ik bedoel kerstverlichting

Alie zei

Ja das een leuk idee!! En de winnaar krijgt: ...............(eeuwige roem?? voor 1 jaar dan.)
De kerstman van de Amkemaheerd doet niet mee, anders wint hij bij voorbaat, is niet eerlijk.
Zaterdagochtend gingen wij even bij Hornbach de sint begroeten en feliciteren, en daar liepen echt hordes mensen met 1 of 2 of meer kerstbomen op hun kar. Lachen!
Ik ga dr ook 1 halen deze week hoor.
Kan me niet snel genoeg zo gezellig worden als met kerst. Sinterklaas is leuk maar voor de kids vooral heel druk (en daardoor voor paps en mams ook nietwaar?)
Kerst is veel meer rust, wij doen dan ook geen cadeau's met kerst, neemt voor de kinderen de spanning ook weg. Kom maar op met die lichtjes.