donderdag 10 december 2009

STELLING VAN DE WEEK (6)

In Beijum wemelt het van de voorzieningen voor kinderen en pubers. Denk aan de Vensterwijkactiviteiten, Sporthal, Buitenschoolse Opvang, speelveldjes, voetbalkooi, Pedalpark, Trefpunt etc. etc. Ouderen komen er echter bekaait af, voor deze doelgroep is er weinig tot niks geregeld. Beijum is een kinderrijke wijk. Maar ouderen worden hier heel slecht bedeeld wat betreft voorzieningen!
(inzender bij beheerder bekend)

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Misschien kunnen de ouderen hier aangeven wat ze graag willen. Dan is er kans dat iemand zich aangesproken voelt om dat te organiseren.

Alie zei

computercursus?? Het eerste wat ze dan moeten leren is om Beijumnieuws onder favorieten te zetten zodat ze elke dag kunnen kijken :-)

Kees.K zei

Ik ben het eens met de stelling inzoverre dat 'alles' voor de jeugd gedaan wordt. Maar ook eens met Anoniem 10-12-18:20 dat het niet duidelijk is wat ouderen dan als voorziening wensen. Wat mij direct te binnen schiet is dat de veel heerden een uiterst slechte staat van onderhoud kennen als het gaat om het wegdek (dus ook de stoepen). Allemaal kuilen en bulten, dwarse tegels en stoepbanden, vreemde richels en dat soort dingen. Een bejaarde met rollator kan wat dat betreft wel een diploma rallyrijden verdienen alsie nog ongeschonden weet thuis te komen. Maar blijft dus de vraag: wat zouden ouderen willen?

Anoniem zei

Ieder jaar kunnen ouderen toch met een uitje mee. Alleen zijn er te weinig plaatsen voor alle ouderen, dat is dan weer een beetje vreemd van de gemeente.

Kees.K zei

In het Innersdijkpamflet wat ik vanmorgen in de bus had, las ik dat er behoefte is aan samenzijn. Dus koffieleuten met koek en praten 'binnen de generatie'. Dat er dan ook gelijk spelletjes gedaan moeten worden lijkt me wel weer wat overdreven. Maar een 'bejaardencafe', zou dat niet iets zijn voor het leegstaande slagerspand op plein Oost? En Anoniem 11-12-00:13, hoe vaak ga jij op vakantie? Vast meer dan een dagje per uitje.

Anoniem zei

Zo lang als er geen oudjes reageren gaat deze stelling niet leven. Kom op oudjes, gedraag je niet zo kinderachtig en word mondig!

Kees Huizenga zei

Op 3 november 2009 was er in Innersdijk een "Heel de Buurt-bijeenkomst" over het ouderenbeleid en Pand 49.

In drie groepen is over het ouderenbeleid gesproken. Er waren drie rapportages met vele suggesties. Ook van structurele aard (dus niet alleen over "uitjes"). STIEL en de SDC Noorddijk maken een verslag van deze wijkvergadering.

Enkele voorstellen:

1. Op de "Samen Doen"-pagina in de wijkkrant kunnen activiteiten van en voor ouderen vermeld worden. Ook op Beijumnieuws en de website van de BIB (Buurtcentra in Beijum).
2. In de buurtcentra van Beijum kunnen ouderenactiviteiten plaatsvinden. Naast Innersdijk met zijn mooie recreatiezaal en goede keuken/brasserie.
3. De ouderen in Beijum kunnen zich gaan organiseren. Er kan gebruik worden gemaakt van de Beijumers die lid zijn van de drie grote ouderenbonden (PCOB, KABO en ANBO).
4. Het is een goede zaak dat in kaart wordt gebracht welke (fysieke) hindernissen ouderen ervaren bij het wandelen en bij het openbaar vervoer. Waar is te weinig verlichting? Zijn er gevaarlijke plekken, voetpaden en kruispunten?

Zie verder de wijkkrant van november 2009 (pp. 1 en 7).