zaterdag 5 december 2009

NOG ÉÉN KEER: SINTERKLAAS IN BEIJUM

De promenade van Winkelcentrum Beijum was zelden zo afgeladen als omstreeks 13 uur vanmiddag. Er was bijna geen doorkomen aan, vooral als je met een winkelwagen door de drukte wilde. Geen wonder, er kwam hoog bezoek naar het Winkelcentrum. Op de onderste foto ziet u twee kinderen de Sint opwachten die vanaf de Emingaheerd aan kwam rijden. Muziekkorps 'Wilhelmina' zorgde voor de muzikale omlijsting en de weergoden waren Beijum op dat moment even gunstig gezind. De hele dag hoospartijen maar alleen niet op het moment dat de bejaarde heilige door de wijk reed.

Voor de wagen waarin de Sint werd vervoerd liep de Hoofdpiet. Het is te kort dag om er een prijsvraag aan te verbinden maar aan de volwassen Beijumers vraag ik bij deze: wie is dit?
Laat ik een tipje van de sluier oplichten, de persoon wil nooit op de foto en wil het liefst ook niet in het nieuws of anderzijds in het middelpunt van de belangstelling staan. Maar als Hoofdpiet kon de persoon natuurlijk niet onder de belangstelling uit. Dan moet je maar geen Hoofdpiet worden. Wie is dit? De persoon is regelmatig in de wijk aan te treffen en is bepaald niet onbelangrijk voor veel mensen.
Oplossingen naar Beijumnieuws@online.nl
Trouwens, voor de kinderen was het genieten geblazen want de Sint kwam niet zonder kadootjes en de Pieten hadden zakken vol lekkers.

2 opmerkingen:

Beijum Kids Weblog zei

Ik vond dit echt heel goed georganiseerd!....mijn complimenten daarvoor...

Karin.P. zei

Slecht gesminkte pieten en een sint waar de baard erg vreemd van zat dat is wat ik erover kwijt wil erg jammer.
Op oost was het weliswaar rustig maar zag sint en zijn pieten er perfect uit.
Mijn dochter en ik zijn al jaren zwarte piet in de stad en weten dus wel waarover we praten.