zondag 27 december 2009

DE KERST-KOMKOMMERDAGEN

Er valt deze dagen niks maar dan ook helemaal niks te beleven in de wijk. Drie zondagen op rij, het is voor de een gruwel en voor de ander weer een zegen. Zo gaat dat altijd. De saaiheid en verveling doet me wat denken aan het boek De Avonden van Gerard Reve. De eentonigheid, saaiheid en leegheid spatte van dit vreselijke boek af, je zou er depressief van kunnen worden. Maar dan de bruisende grootste wijk van de stad Groningen, Beijum. Geen opgerolde weeedplantage deze dagen, geen crash op de wijkring, geen bezoekje kunnen afleggen aan de bieb of Pand49, de Boerderijum en de Schooltuin dicht, Winkelcentrum Beijum ligt er verlaten bij en op Plein Oost is het ook helemaal Vrede op Aarde. Er is gewoon helemaal niks te doen. Het is wel weer een ideale dag om het 4 mijlparcour in Kardingepark te lopen.

Alle chocolaatjes, vleespartijen, kerstbroden en alcoholische dranken kunnen weer mooi uitgelopen en uitgezweet worden. De enige bezienswaardigheden die ik vanmiddag tijdens een wandeling door de Holmsterheerd tegen kwam was een gele auto van de ANWB die een Beijumer weer op gang hielp, en een bewoonster die voor haar huis broodkorstjes voerde aan de eenden. Wereldnieuws.
Nee, ook tijdens de dagen tussen kerst en oud en nieuw is er sprake van een mini-komkommertijd. Of is het de stilte voor de storm? Het gaat de komende dagen vast nog wel knallen in Beijum..

Geen opmerkingen: