dinsdag 3 mei 2011

UIT DE OUDE DOOS (72)

Deze luchtfoto stamt ongeveer uit het jaar 1990. De tekst bij de door een lezer opgestuurde prent luidt: Amkemaheerd, Boelemaheerd en Hylkemaheerd. Daar wordt de luchtfoto tekort mee gedaan. Er staat veel meer op: de Amkemakoepel, de Sporthal, het Munsterhoes en ook de rotonde- wat zag die er destijds leuk uit!- aan de Wibenaheerd. De driehoek links in het midden toont het parkeerplein bij-nu-de Aldi. Wat ziet het Kardingerpark rechtsboven op de foto er nog kaal uit. In ruim 20 jaar tijd kan er veel veranderen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

wauw.. precies ook het stuk waar ik alweer 7 jaar tot heel veel tevredenheid woon... jammer dat de foto zo klein is ben namelijk best trots op "mijn" plekkie zou hem graag opslaan en bewaren...

Anoniem zei

Promotie ansichtkaart van huizenaanbod christelijke woningstichting Patrimonium.
Zo'n 15 jaar geleden waren huurders bijna niet te vinden voor de huizen van de corporaties in Beijum. Leegstand en andere ellende. Patri probeerde het tij te keren met luchtfoto-ansichtkaarten, gratis zonneboilers en vervanging oude cv-ketels. En incidenteel huurverlaging voor nieuwe huurders (wat scheve gezichten gaf bij oude huurders). Later werd WC-Oost opgekocht van zuster-corporatie Nijestee en toen kon de sociale wijkvernieuwing(interventieteams in Oost) van start en begon herinrichting openbare ruimte Winkelcentrum Beijum-Oost.
Inmiddels is de woningmarkt verandert; ook in Beijum-Oost is er een wachtrij voor huurhuizen (wel korter dan in rest van stad). En het Beijumbos is inmiddels tot een echt bos gegroeid; een dak boven je hoofd. Als die golfbaan tenminste niet het bos opeist.

Op de foto worden de golvende graanvelden juist vervangen door het Beijumbos.