woensdag 13 juni 2012

MET DE TRACTOR DOOR BEIJUM MAG NU

Door de aanleg van de tijdelijke noodweg bij het kruispunt Beijum-Zuid is het ineens toegestaan om met een tractor de wijk in te rijden. Dat mocht voorheen niet, zie ook dit blogbericht van 28 januari j.l. Tenminste, het was niet verboden, maar er werd geadviseerd om met de tractor, nadat Beijum via de Hunze werd ingereden, rechtaf te slaan. De busbaan op. Op verscheidene kruispunten langs de wijkring staat het tractor-bord zoals hierboven afgebeeld. Ik heb het nog niet gecontroleerd, maar het kan niet anders of eventuele tractors worden zo richting Zuidwolde geleidt. Of het zijn tractoren van de gemeente die bijvoorbeeld een slootrand gaan bijwerken.
Waarom de tractoren eerst niet vanaf kruispunt Beijum-Zuid de wijk in mochten rijden terwijl ze nu wel door Beijum worden gedirigeerd, is me een raadsel.
Maar veel Beijumers zullen vandaag, net als veel Nederlanders, andere zaken aan het hoofd hebben. Kijk maar links op de foto, dat trekt op het ogenblik veel meer aandacht. Wordt het vandaag Oranje boven? Of onder....?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ga vandaag gelijk een TRACTOR kopen kan ik door Beijum rijden ,mag ik ook parkeren op de stoep of nog niet.

Anoniem zei

Gevaarlijk die trekkers -met maaiers, rijenmakers enzo- op de rijbaan, vooral als langs de wijkring een fietspad ontbreekt, zoals tussen Montessorischool en sporthal. Hopelijk is over drie weken de tractor weer uit Beijum verdwenen, zoadat fietsende kinderen en volwassenen weer veilig door de wijk kunnen.

Anoniem zei

Dit is een calamiteitenbord. Dat wil zeggen dat je de route kunt nemen bij calamiteiten bijv. wegafzetting.

Liesbeth zei

Zie bijna elke dag wel hier door de heerd een tractor rijden....ook toen die tijdelijke noodweg er niet was