dinsdag 9 oktober 2012

14 OKTOBER EGEL-DOE-DAG BEIJUM

Aai een egel op de Egel-doe-dag!
(Ingezonden)


Op zondag 14 oktober zet het centrum voor Natuur en Duurzaamheideducatie (NDE) de egel in het zonnetje tijdens de Egel-doe-dag. In het Bezoekerscentrum Beijum kunnen kinderen en ouders via leuke en leerzame activiteiten het leven van de egel verkennen. Hoe hard zijn z’n stekels eigenlijk? Hoe maak je een egeltje prik, hoe verwen je een egel en hoe kun je knuffelegel Egbert winnen?
De egel is een bijzonder zoogdier. Met zijn snoezige en stekelige uiterlijk spreekt hij kinderen en volwassenen tot de verbeelding. De egel is ook een nuttig dier. Hij eet insecten en slakken die mensen schadelijk vinden.
Nuttig dier
Als één van de oudste zoogdieren van Europa is de egel een vanzelfsprekende gast in de tuin. Helaas gaat het niet goed met hem. Auto’s en slakkengif zorgen ervoor dat hij in aantal fors achteruitgaat. Doordat mensen hun tuintjes bestraten heeft hij steeds minder ruimte om te scharrelen en te schuilen.
Aantrekkelijk programma
NDE zet de egel in het zonnetje met een aantrekkelijk programma voor jong en oud. In het bezoekerscentrum Beijum kunnen kinderen een speurtocht doen, knutselen, een egel zoeken in een houtstapel en een kijk- en doewijzer gebruiken om van alles te leren over de egel én andere dieren uit tuin en stad. Met de speurtocht is een leuke prijs te winnen: knuffelegel Egbert en het ‘egelverwenpakket’!
Open Zondag Boerderijum
De egel-doe-dag is de laatste Open Zondag van de Boerderijum in Beijum. Naast het bezoekerscentrum zijn ook het theehuis en het terras van De Zijlen geopend. Kindercentrum de Mallemolen, ook gebruiker van de Boerderijum, houdt ‘open huis’.
Wat? Egelweekend in het bezoekerscentrum Beijum met diverse kijk- en doe-activiteiten
Waar? Beijumerweg 19c, in de Boerderijum
Wanneer? Zondag 14 oktober van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Voor meer informatie: Jothea Brouwer, jothea.brouwer@groningen.nl , 050-367 63 23
(Foto + tekst ingezonden door Jothea Brouwer)

Geen opmerkingen: