vrijdag 12 oktober 2012

BEIJUMSKAP (99)

Het is oktober en herfst; de zon staat laag, het kan hard waaien en de buien kunnen behoorlijk pittig zijn. En dat kan ook allemaal tegelijk. Je fietst in de zon in Kardinge en ziet boven de stad een regenbui aankomen. Je denkt ‘o jee’ en kijkt naar de wind en de richting van de wolken en fietst hard door, in de hoop dat je de donkere wolken kunt omzeilen of net op tijd op de plaats van bestemming bent. Deze keer maakte ik nog een stop om het prachtige licht te fotograferen. Gelukkig had ik hierbij niet teveel tijd verloren en ben ik nog droog overgekomen.

Foto + tekst: Atsje Straatsma

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een beeld. Op naar de 100 suc6!!

Anoniem zei

Prachtige foto Atsje !
Vooral die ene witte vogel tussen al die zwarte .

Kees Huizenga zei

Dit is een beeldschone foto. Een heerlijke kleurenschakering. Zonlicht en dreigende donkere wolken. Onbestendig en wisselvallig weer. Maar de zon is toch dominant aanwezig. Qua effect en uitstraling.

Het grasveld heeft een zachte lichtgroene kleur. Een vredige sfeer wordt opgeroepen. Gelardeerd met die witte vogel boven de bomen tussen een zwerm andere vogels in de lucht.

De bomen hebben een herfsttooi met diverse kleuren. Groen, geel en roodbruin.

Deze rustieke en schilderachtige foto kan als object dienen voor een schilderij uit de omgeving van Pand49.

Deze foto getuigt van grote professionaliteit. Het momentum is goed gekozen, waarbij toeval, gegeven de bijgaande tekst, een rol heeft gespeeld.