donderdag 11 oktober 2012

NIEUWE TELEFOONGIDS IN AFVALBAK

Afgelopen maandag zag ik een Beijumer een zojuist bezorgde nieuwe telefoongids in de zwarte afvalbak deponeren. Waarom doe je dat? "Als ik een telefoonnummer van iemand wil weten zoek ik dat op internet op, ik vind het irritant dat de boeken ongevraagd worden rondgebracht, wat een papierverspilling!" Er zit wat in, al moet je niet vergeten dat de oudere generatie nog veel nummers via de ouderwetse en bijna antieke telefoongids opzoekt. Zie de spiksplinternieuwe telefoongids op de foto tussen het afval liggen. Zou daar geen beter systeem voor te bedenken zijn, ik bedoel dat mensen tevoren kunnen aangeven of ze zo'n gids willen ja of nee? Zonde van al die telefoongidsen die zo'n vroege dood in de vuilnisbak sterven. Het past eigenlijk niet in deze tijd van duurzaamheid, zo'n 'gestorven' telefoongids in de afvalbak. Afgelopen zomer startte iemand een actie om deze verspilling tegen te gaan, hij lanceerde de website sterf telefoongids sterf. De directeur van de Telefoongids hing terstond in de gordijnen, de verspilling van de vele onnodig bezorgde telefoongidsen stond bij hem niet centraal, nee dat zijn telefoongidsenhandel door deze actie schade zou gaan leiden, dat was voor hem veel belangrijker: 
Sterf telefoongids, sterf´. Daar begon het allemaal mee, anderhalve week geleden. Dezetweet van Alexander Klöpping riep op naarwww.sterftelefoongidssterf.nl te gaan, een site die direct doorlinkt naar het opzegformulier van de gids. En daar zijn ze bij de telefoongids niet zo blij mee: vandaag liet directeur Bouten weten dat het bedrijf juridische stappen overweegt. Klöpping zou merkinbreuk plegen en imagoschade veroorzaken, vooral vanwege het woordje 'sterf'.
Klöpping is niet onder de indruk. Hij zegt in een reactie op zijn site: "Beste meneer Bouten, het is 2012. Stopt u alstublieft met de deur-aan-deur verspreiding van de papieren telefoongids, en voer een landelijk opt-insysteem in. U bent er al mee begonnen in Den Haag en Amsterdam. Als u stopt met het ongevraagd spammen van de rest van Nederland, haal ik de domeinnaam offline." Het landelijk opt-insysteem waar Klöpping op doelt, wordt inderdaad al getest. In Den Haag en Amsterdam krijgt een deel van de mensen met een NEE-NEE-sticker alleen nog maar een kaartje in de bus. Als ze de telefoongids willen ontvangen dan kunnen ze die via dat kaartje aanvragen. Maar de rest van Nederland krijgt gewoon nog elk jaar een telefoongids. En de vraag is of iedereen daar wel op zit te wachten. http://nos.nl/op3/video/407423-sterf-telefoongids-sterf.html
Een interessante discussie over het ongevraagd verspreiden en versturen van papieren spam. Hoeveel nieuwe en ongebruikte telefoongidsen zullen in de duurzaamste stad van het land, Groningen, in de vuilnisbak zijn gemieterd?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Inderdaad, die van ons ligt ook al bij het oud papier!!!

Anoniem zei

Je kunt je gewoon afmelden bij de telefoongids, ik krijg hem geloof ik al 2 jaar niet meer.

https://klantenservice.detelefoongids.nl/klantenservice/geen-gids-meer-ontvangen/830/Anoniem zei

Al jaren bekent bij het groffuil kolder dat die er nog is