dinsdag 16 oktober 2012

JUF NETTY VAN PINOKKIO


Ach jongens, schön ist die Jugendzeit, en dat vooral als juf Netty daar een rol in heeft gespeeld. Nou ja zeg, waarom deze lofzang? Tja, ik ken haar al zo'n beetje vanaf m'n Beijumer beginperiode, ongeveer 1995 was dat. In de oude krakkemikkerige Montessorischool zag ik haar destijds al met de (bijna) allerjongste kids uit Beijum bezig. 

Een natuurtalent, een oermoeder, een...., ok, zo kan die wel weer. Maar gezegend zijn de ouders die hun kinderen aan haar hebben toevertrouwd. Sommige kinderen die onder haar leiding hebben gestaan hebben al bijna de volwassen leeftijd bereikt. En het gaat maar door en het gaat maar door. Steeds maar weer nieuwe aanwas van kinderen. Nee, al teveel ophemelen van mensen geeft geen pas. Maar wat een verantwoording: kinderen. En wat doet juf Netty dat goed.
De foto is een paar weken geleden gemaakt. Ik was hem bijna vergeten, maar het kan nog wel even. Ook al is het bijna herfstvakantie, weer een nieuw kinderseizoen voor juf Netty. Zie haar daar staan en genieten. In de beperkte buiten-peuterafdeling van het Dijkrijk. Ja, in der  Beschränkung zeigt sich der Meister.

Geen opmerkingen: