maandag 22 oktober 2012

RONDOM KRUISPUNT BEIJUM ZUID (16)


Ik vraag me af of ik er bij aanwezig kan zijn, ik denk het niet, maar dit bericht kwam afgelopen vrijdag binnen:
Speciaal transport en heiwerkzaamheden voor nieuw viaduct bij Beijum-Zuid. Maanddag 22 oktober starten de heiwerkzaamheden voor een constructie waarop het dek van het nieuwe viaduct voor Beijum-Zuid wordt gebouwd. Hiervoor vindt er in gedeelten vanaf vandaag én maandag een speciaal transport plaats van 12 heipalen van 28 meter lengte. Tevens wordt er een grote hijskraan aangevoerd.
De heistelling wordt maandagochtend om 05:00 uur verwacht. Dit speciaal transport bestaat uit een dieplader en 3 vrachtwagens met materieel.De verwachting is dat het heien t/m woensdag 24 oktober duurt.
Nieuwe viaduct
De heiwerkzaamheden zijn nodig om een constructie te realiseren waarop het toekomstige dek van het nieuwe viaduct wordt gebouwd. Als dit viaduct - dat alvast naast de huidige tijdelijke weg bij Beijum-Zuid wordt gebouwd - klaar is, wordt het via een speciaal constructie naar de definitieve plek gereden. Vanaf februari 2013 worden de landhoofden (ondersteunings-constructies) van het viaduct gebouwd. De verwachting is dat in juni 2013 de dekconstructie in één keer op zijn plaats gehesen kan worden.
Meer informatie over de omleidingsroutes is te vinden op: www.ringgroningen.nl en via Twitter @ringgroningen.
Hoe het ook zij, ondergetrekende ging afgelopen vrijdagmiddag even een kijkje nemen. Zie video. Eerste scene, afgelopen woensdag, uw blogger wilde richting Julianaplein rijden, maar hij bedacht zicht op het laatst: wat staat dat verkeer stil! Tweede scene, nadat hij via de noordelijke en westelijke richting was gegaan kwam hij via ring oost weer terug. Daarna ging hij even poolshoogte nemen aan de Hunze-kant (vanaf de derde scene). De muziek? James Morisson met You give me something.

Geen opmerkingen: