maandag 29 oktober 2012

HONDENPAALTJES ROND BEIJUM VERWIJDERD

(Ingezonden)
Deel “Hondenpaaltjes “ verwijderd
De gemeente Groningen heeft op diverse plaatsen in en rondom Beijum de paaltjes met de aanduiding ‘’Losloopgebied’’ verwijderd. Ze stonden onterecht bij toegangspaden naar gebieden die onder beheer van Natuurmonumenten vallen.
Zowel voor de honden en hun bezitters als de controlerende BOA’s (=Bijzonder OpsporingsAmbtenaar) van de Gemeente Groningen was er verwarring over waar en welke regels in deze gebieden gelden.

Natuurmonumenten voert een ander beheer voor zijn natuurgebieden dan de Gemeente voor zijn parken en plantsoenen en geeft voor elk gebied met borden de regels aan.

De vereniging Hondvriendelijk Groningen (VHG) die voor de belangen van honden en hun eigenaren opkomt heeft de gemeente hierop gewezen waarna de gemeente de betreffende paaltjes heeft verwijderd.
Iedere hondenbezitter kan (gratis) lid worden van deze vereniging via de website:

Foto's ook ingezonden door deze Beijumer hondbezitter. Links ziet u de paal die later, zie rechts, is verwijderd. Er gaan verhalen over BOA's die stiekem vanuit bosjes in Kardinge hondenbezitters in de gaten houden en bekeuren omdat ze de poep van hun hond niet hebben opgeruimd. Hebt u ook zo'n ervaring? Beijumnieuws@online.nl 

1 opmerking:

Anoniem zei

Ok, moet ik nu concluderen dat de honden hier NIET los mogen lopen?