donderdag 4 oktober 2012

NOG MEER FIETSLESSEN OP PLEIN OOST

IIk geef toe, het is een beetje vlot na het vorige fietsles-item, zie blogbericht van vorige week. Maar het was te mooi om niet even te filmen. Afgelopen donderdagmiddag stond ondergetekende te schuilen onder het afdak ter hoogte van het Informatiepunt, hoek Claremaheerd met Plein Oost. Het regende. Dat is niet bijzonder, en ook niet dat er mensen voorbijfietsten. Het is juist typisch voor dit kikkerlandje. Fietsen in de Hollandse regen. Maar dat geldt nog niet voor iedereen die hier verblijft of woont. M'n oog viel op twee mannen die een Spaans sprekende en met hoofddoek getooide vrouw op de fiets ondersteunden. Wat ging dat moeilijk. De heren moesten alle zeilen bijzetten om de schuin hellende fietster vooruit te krijgen en een valpartij te voorkomen. Wat een prachtig geploeter. Ja, er mocht bij nader inzien best even gefilmd worden en ook mag het wel op internet, aldus de Spaans sprekende tolk die als een der beide heren als fietsinstructeur fungeerde.
 Fietsen in de Hollandse regen. Je hoort er toch niet helemaal bij als je dat niet kunt. Bekijk de video. De muziek? I want to ride my bicycle van Queen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

zondag is het fietsuitje met iederen die heeft leren fietsen de afgelopen tijd.
De Bron, Stiel MJD en CJG werken geweldig samen in dit project.
De fietser verzamelen 2x per week in het CJG de fietsen staan daar in het schuurtje. Na een kopje thee of koffie gaan ze richting plein oost.

Anoniem zei

Als er nog een Spaanstalige tolk nodig is: ik bied me aan. Leuk project ook!