zaterdag 13 oktober 2012

ONZE LUIT IN DE WIERSHOECK-TUIN

Ik heb er al eens een bericht aan besteed, maar nu nog maar eens een keer. Op de foto ziet u Luit Staghouwer, onlangs door me gespot in, hoe kan het ook anders, de Wiershoeck-tuin. Wat hij aan het doen was? Wat een vraag. Op zoek naar een mooie shot voor z'n serie uit de Wiershoeck- en Schooltuin op Beijumnieuws natuurlijk. Gisteren publiceerde ik abusievelijk dat hij al over de 135 afleveringen zat. Dit was iets te optimistisch gesteld. vanavond gaat hij naar nummer 127. Ik heb hooguit  25 minuten met hem gesproken, en toch al ruim twee jaar de prachtigste foto's en teksten opsturen. Ik heb ooit getracht hem te interviewen, maar...no way. Hoe ik het in m'n harsens haalde, hij wil gewoon op de achtergrond blijven. Innemend, wat mij betreft, niks ergers dan mediageile figuren. Laat Luit maar schuiven, aan zijn lijf geen polonaise (dit bericht is eigenlijk al te veel en is eigenlijk not done...) Eergisteren stuurde hij z'n nieuwste bijdrage op, zie komende nacht. Hij schreef erbij: Ook afgelopen dinsdag ging ik weer met een tevreden gevoel naar huis, ik had weer een paar leuke onderwerpen kunnen fotograferen. Dat betekent dat ik weer voldoende materiaal heb voor mijn fotoverslag dat ik aan een groep belangstellenden stuur en een (volgens mij) bruikbare foto voor Beijumnieuws. Geluk blijft een belangrijke factor bij het fotograferen. Het was donderdagmiddag ook heerlijk weer en ik ben toen nog even weer gaan kijken op De Wiershoeck en de Schoolwerktuin. De cocons van de sluipwesp zaten er nog, maar de (dode) rups was verdwenen. Waarschijnlijk is hij gewoon gevallen, maar het plaatje is er direct een stuk minder interessant door geworden.Voor de volgende keer is ook alvast een bijdrage in voorbereiding en wie weet zie ik komende dinsdag nog wel weer iets interessants. Het blijft boeiend.
Ik wens je weer een prettig weekeinde.
Gisteren mailde hij nog eens. Jawel, hij noemt me goed gek. En ik heb een afwijking. Geen probleem, ik bevind me in goed gezelschap. Bijvoorbeeld in gezelschap van dé fotograaf uit de Wiershoeck- en Schooltuin:
Ik keek nog even op Beijumnieuws en zag dat “je” vijf jaar “in de lucht bent”. Je hebt het me “onlangs” nog wel gezegd dat het over (geloof ik) vier weken zo ver was. Die vier weken zijn dus al weer om. Ik kan de tijd niet meer bijhouden. Mijn oprechte felicitaties met dit jubileum. Je moet wel “goed gek” zijn om zo lang zoveel tijd in Beijumnieuws te steken. Maar zo hebben we allemaal onze afwijkingen. Ik heb geen idee hoeveel Beijumers er regelmatig even op Beijumnieuws kijken, maar ik heb de indruk dat je nog steeds goed gelezen wordt. En dat is natuurlijk leuk, zo’n site maak je natuurlijk niet alleen voor jezelf.

Geen opmerkingen: