zondag 28 oktober 2012

TRAINEN VOOR DE PLANTSOENLOOP

Nachtvorst of geen nachtvorst, zomertijd of wintertijd, het was vandaag gewoon een prachtige zonnige herfstdag. Omstreeks half twee vanmiddag trof ik dit drietal jeugdige hardlopers in het Kardingerpark. Wat waren ze aan het doen? "We doen komend weekend mee met de Plantsoenloop en we zijn nu aan het oefenen." Ze zijn alle drie rond de twaalf jaar en de organisatie van de Plantsoenloop heeft er voor gezorgd dat er gekozen kan worden uit verschillende afstanden. Er wordt zelfs een scholierenloop gehouden.
Op zaterdag 3 november 2012 gaat de 55e editie van de Plantsoenloop van start. Een gezellig loopevenement voor jong en oud, van individueel tot school, van amateur tot professional, voor lopers, omwonenden en publiek. Alles speelt zich af rondom de vijver van het Noorderplantsoen in Groningen.

De volgende afstanden kunnen worden gelopen: 1, 2, 4 of 8 kilometer. De 1 km, oftewel de 1KRunaway, is voor kinderen tot 12 jaar en de 2 km is een speciale scholierenloop. Daarnaast is de 4 km bedoeld als een recreatieve crossloop (deelname vanaf 6 jaar). De 8 km is een wedstrijd/crossloop (deelname vanaf 12 jaar). Uiteraard vinden er vele sport- en spelactiviteiten plaats, zodat het hele gezin een leuke middag uit heeft in het Noorderplantsoen.
www.plantsoenloop.nl

Geen opmerkingen: