zondag 28 oktober 2012

HOE GAAT 'T MET DE KLEURWIJK-SCHILDERIJEN?


Een van de leukste activiteiten van de afgelopen voorjaar- en zomerperiode in Beijum was toch wel het her en der in de wijk ophangen van kunstwerken en foto's in het kader van Kleurwijk Beijum. 

Kwam de Klusbus weer aanrijden, een steiger werd opgebouwd, frame-werk aan de muur bevestigd en ophangen die hap.. Gezellige leuke tijd. Maar hoe staan de schilderijen er een half jaar na plaatsing bij? Ik bedoel natuurlijk, hoe hangen ze erbij? Nee, ik ga ze niet allemaal bij langs. Maar er hangen dusdanig mooie herfstbladeren voor het schilderij op de hoek Fossemaheerd/wijkring, dat ik het niet na kon laten om daar gisteren een foto van te maken. Wat kleurrijk in de kleurwijk. U ziet linksonder nog een herfstblad wegwaaien die los van de boom kwam.

Als ik me niet vergis is het schilderij door Marijke Langius gemaakt. In elk geval wel die u op de rechter foto ziet, u ziet de kunstenares zelf in actie. Op 5 april was dat.
Maar zou ze stiekem nog een kale muur in Beijum hebben beschilderd? De linker foto is vorige week gemaakt. Een kale muur in de Bunnemaheerd was ook ineens bedekt met kunst. Ook van Langius? Wat lijkt dat kunstwerk toch verdacht veel op die ze een half jaar geleden heeft gemaakt..
(Foto's zijn groter te klikken)

Geen opmerkingen: