zaterdag 27 oktober 2012

DE JETTA KRIJGT MEER OUDERDOMSVERSCHIJNSELEN

Op de foto ziet u Koos Visser uut Beijum, hoogleraar in de autogeneeskunde en eigenaar van het gelijknamige autobedrijf aan de Oosterhamrikkade (klik voor informatie op het logo links). Een week geleden moest de 21 jaar oude vw-Jetta, de basis van vele Beijumrijders, voor een spoedoperatie opgenomen worden bij autobedrijf Visser. Er kwamen vreemde (kuchende?) geluiden uit de auto, het beestje stotterde over de weg en de Wegenwacht moest er twee keer aan te pas komen omdat de motor zonder het gas in te trappen ging joelen en ten slotte helemaal geen kik meer gaf. Het cliché wil natuurlijk dat het een keer ophoud, dat het een keer einde verhaal wordt. Zou dat nu het geval zijn? Na een etmaal kwam een verlossend telefoontje: "De carbarateur en de ontsteking zijn niet in orde, ik regel wel even wat onderdelen bij de sloop." Na twee dagen kon ik de Jetta weer ophalen, een 'nieuwe' onsteking, in vakjargon ook wel stroomhuis genoemd, was in het motorblok aangebracht. De Beijumrijder snorde hoogst tevreden via de Korreweg en de Beneluxweg richting Beijum.
Vanavond eindigt de zomertijd en op de grens Groningen en Friesland is al weer gestrooid i.v.m. nachtvorst. Zijn de banden nog wel goed dokter Koos? Kom ik de winter door met mijn Jettaatje? "Jawel hoor, er zit nog profiel genoeg op, geen probleem."

Op de foto ziet u Koos Visser van het gelijknamige autobedrijf aan de Oosterhamrikkade. Er komt een keer een einde aan het leven van de Jetta. Maar zo lang als ie leeft zijn alle volgende met de auto gereden Beijumrijders mede mogelijk gemaakt door autobedrijf Visser.

1 opmerking:

Anoniem zei

Johan, het is 'jargon' en géén 'vakjargon'!

(rené)

ps: zelfs Jeroen Pauw doet het fout.