zondag 21 oktober 2012

TWIRL-TOPPER NICOLE WERKMAN UIT BEIJUM

Wel eens van twirlen gehoord? Ondergetekende tot donderdagmiddag nog nooit. Toen liep hij Nicole Werkman uit Beijum tegen het lijf. Ze was op avonturenspeelplaats Het Dijkrijk aan het oefenen voor het Nederlands kampioenschap twirlen. Ze gooide een of andere 'toverstokje' hoog in de lucht, ving het weer op, draaide het al ronddraaiend over haar schouders en..., nou ja, twirlde dus. De spontane Beijumse had geen bezwaar tegen een foto en een video voor op Beijumnieuws, en ze gaf en passant ook even een kleine show weg van haar twirlkundigheid (ik moet even aan het nieuwe woord wennen). Wat zegt vriend Google over twirl?
Twirling is sport die uit Amerika is overgewaaid. Het is een mix tussen acrobatie, ritmisch ballet en majorette.
Een heleboel mensen denken bij twirlen...oh dat is toch met zo'n stokje gooien en dat was het. Maar het is meer. Als je de sport in teamverband doet (wat bij onze vereniging gebeurt) moet je in ieder geval zorgen dat je goed op elkaar ingespeeld bent want al je bewegingen moeten tegelijk en op dezelfde manier uitgevoerd worden.
Je moet verder veel gevoel voor ritme hebben want de muziek is heel belangrijk bij het twirlen. Mis je deze dingen dan kun je met dat stokje gooien wat je wilt maar een eerste prijs zul je dan nooit halen met je team. Je moet de baton (want zo heet dat stokje) natuurlijk ook nog kunnen vangen en er allerlei moeilijke truukjes mee doen.
Kortom het twirlen is zo makkelijk nog niet!!!!!!!!!!! Lees hier. 
Beijum herbergt vele mooie geheimen. Een er van is Nederlands twirl-topper Nicole Werkman.

(Linker draaiding of twirl ook van deze site, rechter afbeelding van hier.)
Update 16.51 uur: Een attente lezer mailde reeds: "Het was afgelopen donderdag toch niet zo zonnig?"  Klopt helemaal. Foutje. De video dateert van vorige week donderdag.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Get a life zou ik zeggen .

moniquesollie68 zei

Anoniem laf geen naam. Maakt niet uit. Get a life zeg je dat is wat ze heeft en wat voor 1! Nicole zit bij de top 10 van Nederland bij de topklasse twirlsters. En daar kom je niet zomaar! Probeer het zelf maar eens!
Dit is echt pure topsport maar helaas zwaar ondergewaardeerd! Leuk stukje trouwens!
Succes straks op het NK!
Groetjes van Monique
trotse Twirlmoeder en Twirltante!

Anoniem zei

Topper! ;)

Krystle Hollander zei

Wat je zegt! Vind Nicole zo'n leuke meid en twirlster... Kijk graag naar der, een geweldig persoon in onze twirlsport!

Anoniem zei

Wat n geweldige meid!
Oi wat leuk! Nicole veel succx6!!!

joy zei

Wat grappig! Nicole is een oud klasgenootje van me... leuk om te zien dat ze nog steeds aan het twirlen is!