woensdag 10 oktober 2012

EVALIEN VERSCHUREN SOCIAAL WERKER VAN HET JAAR

Evalien Verschuren (CJG Beijum, Groningen) heeft de verkiezing Sociaal werker van het Jaar gewonnen.
(Nadere informatie volgt)

CJG Coördinator Evalien Verschuren uit Groningen is tijdens het welzijnsdebat van Zorg + Welzijn uitgeroepen tot Sociaal Werker van het jaar 2012. Zij won daarmee niet alleen het ambassadeurschap van de sector, maar ook een zomerschool van het OranjeFonds en een geldbedrag van 1000 euro om aan haar project te besteden. De publieksprijs ging naar buurtmaatschappelijk werker Glimina Chakor uit Groningen.
Wil Vugts, de winnaar van vorig jaar, vertelde tijdens het welzijnsdebat zich met de titel op zak echt als een ambassadeur te voelen : ‘Ik ben ontzettend veel uitgenodigd bij bijeenkomsten en werd geïnterviewd door verschillende vakbladen. Zo kun je de passie voor je werk uitdragen.’

Winnaar
Verschuren werd als winnaar gekozen door de jury met daarin Marijke Vos  (Voorzitter bestuur MOgroep), Kitty de Laat (Directeur Vivaan), Wil Vughts (Sociaal werker van het jaar 2011), Marco van Stralen (Senior Adviseur in Community Development en docent Hogeschool Utrecht) en Lizelotte Smits (Landelijk bestuurder Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening,  CNV Publieke Zaak).

Vertrouwen
De CJG Coördinator is voorgedragen door haar collega: 'Evalien is de meest laagdrempelige persoon die ik ken. Zij werkt met passie en overgave en is in staat om zonder te oordelen, met belangstelling voor iedereen en met oog voor ondernemerschap, verbindingen te leggen en mensen te stimuleren om vanuit eigen kracht te handelen'. De jury noemde Verschuren een natuurtalent, een combinatie van persoonlijkheid en vakmanschap en een persoon die bij collega’s en vrijwilligers veel vertrouwen wekt. 

Lees verder op Zorg/welzijn (Foto ook van deze site)

1 opmerking:

anirnireth zei

Gefeliciteerd Evalien!
wij wisten al dat je de beste bent nu weet iedereen het!