woensdag 31 oktober 2012

BEIJUMRIJDER (50) VAN VIADUCT NAAR KORREWEGBRUG

Het verkeer rond het kruispunt Lewenborg zoeft er over als nooit tevoren. Geen verkeerslichten meer, nee prachtige nieuwe rotondes en op- en afritten zorgen er voor dat de verkeersstromen zich soepel en vlot reguleren. Ondergetekende ging gisteren met z'n antieke Jetta even poolshoogte nemen, even kijken wat ons bij de afslag Beijum Zuid te wachten staat. Mmm, het ziet er niet gek uit, rij even mee, afrit, rotonde, over het viaduct, nog een rotonde en de oprit terug richting Beijum. Dat gaat vlot!
Daarna zette ondergetekende nog even koers richting ons aller Korrewegbrug. Wat een gekrioel daar, het veiliger en overzichtelijker worden van het kruispunt met de Ulgersmaweg ontgaat me tot nu toe, het lijkt wel alsof alles nog smaller is geworden. Maar goed, dat kan onderdeel zijn van de daar door velen als onprettig ervaren onveilige 'gevoelstemperatuur'. Kijk hoe ondergetekende met moeite de brug over kwam. De begeleidende muziek alvast even genoemd, 'Bridge over trouble water' van de heer E. Presley.
Bovenstaande foto is op de terugweg gemaakt, de voorbereidingen voor de aanpak van het kruispunt Kardinge zijn in volle gang.
(Deze Beijumrijder werd mede mogelijk gemaakt door autobedrijf Visser, klik linker logo open)

Geen opmerkingen: