donderdag 18 oktober 2012

RONDOM KRUISPUNT BEIJUM-ZUID (15)


Nee, er lijkt op het eerste gezicht niet zoveel te gebeuren rond ons aller kruispunt Zuid. Op het tweede gezicht eigenlijk ook niet zo, wel zie ik af en toe lichte bedrijvigheid aan de zijkant van de Beneluxweg. Zie foto boven, woensdagmiddag omstreeks kwart voor twaalf 's ochtends gemaakt. Aan de Hunze-kant zijn ook regelmatig mannetje in oranje hesjes in de weer. Wat ze doen ontgaat me. Graven? Leidingen? Binnenkort toch maar even poolshoogte nemen. De werkzaamheden langs de Oostelijke Ringweg concentreren zich op het ogenblik het meest rond de kruispunten Lewenborg en Kardinge. Daar is een wegversmalling waardoor het verkeer er regelmatig vastloopt. Het wachten is op de rotondes, ook op die bij Beijum. Er schijnt een economische crisis bezig te zijn, maar er komen steeds meer auto's op de weg. Al die auto's moeten beter door kunnen rijden of stromen. Het wordt eerst nog even erger voordat het beter gaat worden. Ondertussen ben ik erg benieuwd naar hoe ons kruispunt op zuid er op tyermijn uit komt te zien. Geduld is nog altijd een schone zaak.
Update vrijdag 19 okt. 11.47 uur: Via Ring Groningen kwam dit binnen:

Voor bedrijven, omwonenden en geïnteresseerden vindt op dinsdag 6 november 2012 tussen 16.30 uur en 20.00 uur een inloopbijeenkomst plaats over de uitgewerkte plannen voor de Aanpak Ring Oost, deelproject Beijum-Noord en Groningerweg. U kunt tijdens de genoemde tijdstippen binnenlopen in het Informatiecentrum Ring Oost aan het Grondzijl 23 op het bedrijventerrein Ulgersmaborg-Noord, tegenover Kardinge.

Ter inzage ontwerpbestemmingsplan
Vanaf 19 oktober tot en met 29 november 2012 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Oostelijke Ringweg, Groningerweg’ ter inzage. Op de bijeenkomst krijgt u niet alleen informatie over de plannen bij Beijum-Noord en de Groningerweg, maar kunt u eveneens uw eventuele zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Tijdens de inloopbijeenkomst zijn verschillende medewerkers van de provincie Groningen en de gemeente Groningen aanwezig voor de nodige toelichting en beantwoording van eventuele vragen.
Nadere informatie
Als u nog vragen heeft over deze bijeenkomst, kunt u contact opnemen met Ulienke Nauta (projectsecretariaat Aanpak Ring Oost, 050-316 4464, email: u.nauta@provinciegroningen.nl). Achtergrondinformatie treft u tevens aan op www.ringgroningen.nl bij het onderdeel Oostelijke Ringweg. Ik zie u graag op dinsdag 6 november!

Geen opmerkingen: