woensdag 3 oktober 2012

REGEN BRENGT MENSEN SOMS SAMEN

Ondergetekende nam bovenstaande foto tegen het middaguur. Het is zoals u weet een echte herfstdag, de bladeren dwarrelen van de bomen, vanochtend waaide het stevig en het regent onophoudelijk. Geen best weer om met een camera op stap te gaan, even snel een foto schieten en weer inpakken dan maar. Linksboven ziet u het resultaat van de extra poging om de camera tegen nattigheid te willen beschermen, de duim werd er te ver overheen geschoven.
Wat me vandaag opviel was het feit dat er amper of geen schuilmogelijkheden bij de Beijumer basisscholen zijn. De trouwe aanhang van de schoolgaande kinderen, de ouders en verzorgers die ze brengen en halen, moeten het bij de Heerdstee en de Johannes Calvijnschool doen met een afdakje van een paar vierkante meters. Bij de rest van de scholen is er bij mijn weten helemaal geen schuilmogelijkheid.
Het zijn natuurlijk geen wereldproblemen, en een beetje zelfredzaamheid (plu mee) is ook niet verkeerd. En wat te denken van een beetje lotsverbondenheid en sociaal contact? Met z'n vijftienen onder een afdakje, ach het heeft misschien wel wat.

Geen opmerkingen: