maandag 29 oktober 2012

DE DIJK IN ACTIE TEGEN O2G2- SPELLETJES

Ludieke Actie tegen het monopoliespel van O2G2
In een sneltreintempo komt de plotselinge en onterechte opheffing van onze Montessorischool op ons af! Wij, de ouders, zijn tegen een opgedrongen fusie en voor het behoud van de bestaande visie van onze Montessorischool.

Wij zijn van mening dat de O2G2 oneigenlijke methodes gebruikt om de fusie door te voeren. O2G2 heeft de ouders niet betrokken in het voortraject. Het was de ouders zelfs niet bekend dat er een dreigende opheffing bestond, er is geen enkel overleg geweest over alternatieven voor een fusie.

De Dijk wordt nu voor een min of meer voldongen feit geplaatst, omdat er in twee maanden tijd (december 2012) een compleet nieuw schoolconcept ontworpen moet worden! De nieuwe gefuseerde school gaat in augustus 2013 al van start...volgens O2G2.

Montessorischool De Dijk, amper 2 jaar geleden gebouwd
Ondanks dat de fusie nog geen instemming van ouders, team, gemeentepolitiek heeft, wordt hij toch doorgevoerd! Weg school(systeem) waar wij ouders en schoolteam heel bewust voor hebben gekozen! Van de kant van de leerlingen en ouders komen er geen klachten over de Dijk, sterker nog ze zijn uitermate tevreden over hun bijzondere school! Hoe is het mogelijk dat dit schoolgebouw – opgeleverd in 2010 - nu al zijn deuren moet sluiten? De gemeente heeft 2,7 miljoen uitgegeven en destijds de uitspraak gedaan dat de school vijf jaar groeitijd zou krijgen! Het Montessori-concept zou volgens de gemeente passen in onze wijk en is uniek in Noord-Groningen.

O2G2 beweert met de fusie het onderwijs te willen verbeteren, maar wij zijn van mening dat het hier puur gaat om een botte bezuinigingsmaatregel. Wie controleert de motieven en de wijze waarop O2G2 dit plan doorvoert?

Wij ouders kunnen dit niet accepteren en zullen op ludieke wijze laten zien dat wij voor onze school staan!

Heel graag nodigen wij zo veel mogelijk mensen uit! Komt dat zien bij ons prachtige gebouw op de Wibenaheerd 24 op woensdag 7 november vanaf 11.15

Genodigden:
Ouders, vrienden, en familie van kinderen die op de Dijk op school zitten, raadsleden politieke partijen gemeente Groningen. Montessori vereniging, Montessori school Boerhave, Montessori Junior College, Pers zowel landelijk als regionaal

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Montessorischool heeft in de wijk nooit goed kunnen aarden. Altijd klein groepje ouders met kinderen geweest dat voor school koos. School bediende zeker ächterbuurt Wibenaheerd/wc Oost niet+ paste beter bij elitaire kindertjes van hoogopgeleide, en veelverdienende ouders in zuiden van stad.
PvdA -u weet wel, die rommelpartij in stad- heeft nog geprobeerd school te redden met nieuwbouw. Hielp natuurlijk niks~ ouwe wijn in nieuwe zakken. Had ook niks met sociale wijkvernieuwing te maken, zoals de Rekenkamer hard oordeelde over deze rare noodsprong.

Maya zei

Wat een vreemde reactie op zo'n bericht! Ik als modale ouder van een kind op deze school heb helemaal de indruk niet dat de school niet aanslaat! Er zitten meer dan 140 kinderen op deze school en ik hoor nooit klachten, van ouders, kinderen, leerkrachten! De kinderen zijn van alle soorten en maten ouders en het Montessori concept past ook bij kinderen van deze buurt, waarvan sommigen juist veel baat hebben bij wat meer aandacht en individuele aanpak!
Ik hoop dat actie wat op gaat leveren, het is een prachtige school!