vrijdag 26 oktober 2012

HOGE BETONRAND VOOR FIETSBRUG?

Onderstaande mail kwam vanochtend via een lezer uit de Bekemaheerd binnen:

Beste redactie,

Tot mijn verbijstering moest ik vanmorgen samen met slechts een paar (herfstvakantie) andere mensen een hoge betonband overwinnen om van het Heerdenpad op de fietsbrug te komen. Jullie weten natuurlijk allemaal hoeveel mensen er normaal gesproken in een breedte van zo'n kleine 10 meter voor de fietsbrug staan te wachten om naar boven te kunnen. Het lijkt me dan ook wenselijk om over zo'n soort breedte een zg. invalidenoprit te maken i.p.v. zo'n hoge betonband waar moeders met kinderen op kinderzitjes hun fiets overheen moeten tillen. Ik heb zonet gebeld met de gemeente om dit door te geven; een mevrouw vóór mij zei me ook te gaan mailen. Dit lijkt me echt iets voor de krant.

Ondergetekende kan er zo geen beeld van vormen omdat hij het e.e.a. nog niet heeft gezien. Hij gaat er van uit dat er iets bij de Korrewegbrug is veranderd wat de wrevel en het ongemak oproept. De bedoeling is om vandaag nog even poolshoogte te nemen bij de brug. Een foto van het bewuste object zal dan bij dit blogbericht worden gevoegd.
Meer klachten over de Korreweg fietsbrug? Beijumnieuws@online.nl 
Update 13.33 uur: Ondergetekende ging direct maar even richting Korrewegbrug om de situatie in ogenschouw te nemen. Zie foto's. Het is fris buiten, een 40 km autootje met vrolijke inzittenden kwam hem op het fietspad tegemoet. Nee, die kan in elk geval niet over de fietsbrug. Maar wat bedoelde de lezer nou die bovenstaand bericht instuurde? Naderbij gekomen zag uw blogger dat er inderdaad een onnodige obstakel is neergelegd om al fietsend en schuivend de fiets- en loopbrug op te gaan. Zie bovenste foto, fietsers moeten voor een stoeprand afstappen om hun tweewieler (met kind?) er overheen te tillen. Kan daar even een schuin aflopende stoeprand komen? Moet toch een kleine moeite zijn.

4 opmerkingen:

BiancaS zei

Ja toen ik het zag dat ze er mee bezig waren had ik al weer zoiets van daar is weer over nagedacht!! Niet dus.......

Anoniem zei

Pfffft, hufters man

Anoniem zei

Het lijkt me een behoorlijk gevaarlijke onderneming om nu nog de brug over te gaan .
Stoten tegen de rand en vallen ?
Ik moet er niet aan denken .

Dineke zei

Volgens mij valt het wel mee, je gaat toch wel vaker met de fiets de stoep op? HEt ziet er ook uit als een stoep, het is niet enkel een rand. En ik geloof dat de fietsbrug sowieso al niet geschikt is voor rolstoelers en/of scootmobielen.
Het zorgt ervoor dat mensen de fietsbrug iets behoedzamer naderen en verlaten, is niet verkeerd denk ik.