maandag 29 oktober 2012

MAANDAGOCHTEND (133)

Een frisse en natte wandeling bracht me een half uurtje geleden bij het Winkelcentrum Beijum. Even de ogen uitwrijven daar aan de Stoepemaheerd, wat zijn dat voor gastjes die naast elkaar op een ladder aanstalten maken om naar boven te klimmen? Gek dat je in eerste instantie denkt dat vroege werklui reeds in de weer zijn, het zal te maken hebben met de steigers en werkzaamheden rond het winkelcentrum. Het ontgaat me wat er leuk aan is om twee mannetjes op even zoveel laddertjes met hun gezichten naar de muur gericht op te stellen, maar zoals altijd: smaken verschillen. De tijd vliegt en over een week of vier vijf zullen de nodige kerstmannetjes weer op ladders en hangtouwen rond de woonhuizen worden neergepoot en gehangen. De eerste kerstverlichting is al weer voor enkele ramen in de wijk waargenomen. Ik heb ooit gehoord dat mensen menselijke attributen, zoals de mannetjes op de trapjes en de kerstmannetjes, als wel ook stenen honden in de buurt van hun huizen neerzetten, om het gevaar van inbrekers te bezweren. Je moet je als inbreker toch ook het leplazerus schrikken als je midden in de nacht 'collega's' tegen komt zoals je die op de foto ziet.
Het is weer voor korte tijd ietsjes eerder licht 's ochtends, een consequentie van de eergisternacht ingestelde wintertijd. De nieuwe werkweek is weer begonnen. De laatste maandag van oktober 2012 ook. De tijd vliegt. Over een paar weken gaan Sinterklaas en z'n Pieten weer de daken op. Daarna maakt de kerstman zoals altijd weer z'n opwachting. O ja, Sint Maarten niet vergeten, over dertien dagen, op een zondag dit jaar. Gezellige donkere tijd, al zeg ik het zelf.
In Amerika beukt Sandy op de oostkust, hier waait het gewoon. Maar er zou ook storm op komst zijn. Een prettige week gewenst en laat de boel maar waaien.

Geen opmerkingen: