woensdag 10 oktober 2012

LAMMERT DOEDENS WIL 2E DRUK BEIJUMBOEK

Geschiedenisleraar en co-auteur van het Beijumboek Lammert Doedens en ondergetekende zijn mannen die regelmatig met een boodschappentas richting Winkelcentrum Beijum gaan om de levensmiddelenvoorraad weer aan te vullen. Geen wonder dat we elkaar even zo regelmatig tegenkomen. Zo ook eergisteren, maandagmiddag. "Ik wil even wat vertellen, maak maar een filmpje want ik vind dat er een 2e druk van het Beijumboek moet komen." Dat was niet te weerstaan, goede plannen moet je steunen, en als mede co-auteur van het boek kon en kan ik me daar goed in vinden. Bekijk de video en luister naar de oproep, of zoals u wil, pleidooi, van een gedreven Beijumer. De eerste druk van Boeren, Burgers, Beijumers is bijna uitverkocht. Zo'n 1250 betaalde exemplaren zijn reeds over de toonbank gegaan en de voorraad van de 1315 boeken is bijna op. Een groot succes, mag je wel stellen. Tijd voor een 2e druk.
Aan uitgever Jaap van Leeuwen de vraag of hij zich ook in de actie van Doedens kan vinden: "Ja, op zich wel, maar je moet ook weten of er nog markt voor is. Het is een investering in de toekomst, een 2e druk zal niet zo snel worden verkocht als de 1e, maar het is goed om voor de komende jaren een voorraad boeken te hebben. Er komen nieuwe leerlingen op basisscholen en nieuwe wijkbewoners, grote kans dat die de komende jaren ook nog graag een boek willen aanschaffen. De nieuwe boeken hoeven niet direct op." De uitgever gaf aan dat een 2e editie wenselijk is, dit om taalfoutjes en kleine oneffenheden in het boek aan te kunnen passen.
Een 2e druk of editie, wie zal dat betalen? Lammert Doedens weet het wel: "Dat moet uit de NLA-pot komen. Boeren Burgers, Beijumers zorgt voor binding in de wijk doordat mensen zich bewust worden van de geschiedenis van hun wijk, het beeld van Beijum wordt opgekrikt en...", nou ja, bekijk en beluister de video.

Geen opmerkingen: