maandag 15 oktober 2012

ONTWIKKELINGEN WINKELPLEIN WEST (3)Ja, er staat wat te gebeuren aan de noordkant van Plein West. Wat je er ook van mag denken, onze westelijke grootgrutter uit Duitsland, jawel, ons aller Lidl, gaat uitbreiden (Even voor het evenwicht, we hebben ook een grutter aus Deutschland  op Oost, het zal niemand verbazen dat die de Aldi heet).  Maar goed, winkelplein West nu even, waar de Lidl z'n of haar omzet wil vergroten. Op de grote foto boven ziet u de ronding van de westkant van Winkelcentrum Beijum in beeld. Zie de westingang rechts. Ik heb het een paar dagen geleden reeds gemeld, deze ronding wordt doorgetrokken richting de noordwand van het plein. Ik hoop niet dat ik het te ingewikkeld maak, maar op de linker tekening is de huidige stand van zaken op het plein te bekijken en rechts zoals het gaat worden. Klik de tekeningen groter. Ziet u de doorgetrokken cirkel rechts? Aan het eind van de cirkel, midden boven, komt de ingang van de computershop. U ziet, hoop ik, het gedeelte wat voor de Lidl wordt aangebouwd. Ja, daar staan nu de winkelkarren en fietsenrekkken. Let ook op de nauwe doorgang tussen de bloemenzaak van Aroen en de dierenspeciaalzaak van Hoogenberg. Wat een nauwe steeg moet dat worden!! Voelt dat wel veilig? Enkele Beijumers hebben er reeds hun ongerustheid over uitgesproken. De steeg komt rechtsboven op de foto, waar u de loempiakar ziet. Op de onderste luchtfoto, gistermiddag gemaakt, ziet u de loempiakar linksonder. De ronding van de ingang van het winkelplein, midden, zal worden doorgetrokken, waar u de fietsenrekken ziet staan komt de aanbouw van de Lidl. Met dank aan ROEZ voor de schetsen. De verbouwing van de Lidl zal medio januari gaan beginnen. (Rechtsonder op de foto's de achterin- en uitgang van het winkelcentrum, omhoogstaand ziet u de Lidl, de naam van de winkel staat er in geschreven).

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoe breed is de nieuwe steeg voor fietsers, wandelaars (met en zonder winkelkar of kinderwagen) en geldpinners SNS-bank? REALISEERT DE GEMEENTE ZICH DAT HET HIER TWEE-RICHTINGSVERKEER IS? En wat is de mening van de BOB, de bewoners-belangenclub vfan onze wijk; is de verkeersveiligheid en sociale veiligheid hier niet ernstig in het geding? Het lijkt verdukkeme wel de Wibenaheerd-Froukemaheerd achterom-steeg, langs de fietsenhokken vanwege sloop deel Wibanacomplex voor nieuwbouw Montessori.

Anoniem zei

Doorgaande fietsers rijden straks direct voor de ingang van het winkelcentrum langs, voor Gall % Gall en het boeken- en tijdschriftenwinkeltje. Een gevaarlijke route -met onvermijdelijk ongevallen tussen fietsers en lopers. De fietsers worden niet langer voorlangs bij Lidl en Gerrie de Boer kapsalon langs geleid.
Winkelcentrum West wordt zo een rampzalig wc, met ook de auto-parkeeer ellende voor AH. Kijken de winkeliers alleen naar hun eigen kleine tokootje? Of hebben ze ook nog oog voor hun omgeving; je mag niet alles afwentelen op de pubieke ruimte.
Wat zegt het Bestemmingsplan Beijum eigenlijk van dit gedoe= En is dit stiekum besloten of zo..

Anoniem zei

Dit winkelcentrum wordt straks een attractiepark. Iedere keer een spannend avontuur om de ingang te bereiken, overigens langs beide kanten want de andere kant waar de auto's en fietsers direct voor de deur langs vliegen is geen haar beter. Als de uitbreiding inderdaad door gaat hoop ik dat ze ook die parkeerplekken aanpakken om zo een veilige fietsroute aan te leggen (svp met duidelijke signalering zodat ook voetgangers weten waar ze in principe veilig kunnen lopen).


Ik denk dat wij maar vaker supermarkten buiten de wijk pakken.

Anoniem zei

Van de BOB moet je het niet hebben, die hebben hierover niks in de melk te brokkelen. Het plan is al een voldongen feit. Veel mensen komen op zaterdag met de auto naar de Lidl dat wordt krap op[ de parkeerplaats. Die nauwe doorgang vind ik onprettig vooral als het donker is