donderdag 6 mei 2010

ABONNEER U ALSTUBLIEFT OP DE KRANT!

Donderdagmiddag waren deze twee heren links bezig om abonnementen van Dagblad van het Noorden aan de man/vrouw te brengen. Dit keer gebeurde dat niet voor de schuifdeuren van Winkelcentrum Beijum maar pontificaal vanaf een tafeltje midden in de winkelpromenade. Ik had de indruk dat er nog niet veel abonnementen verkocht waren op het moment dat ik langs kwam want de handelswijze kwam op zijn minst wat drammerig over. Een krant uitdelen en vragen of iemand zich wil abonneren, ok. Maar direct pen en papier pakken en de gegevens van iemand willen noteren, mwah, dat gaat me wat te snel. Je kunt de daling van krantenabonnees natuurlijk niet op het conto van deze heren schrijven maar het is de vraag of het een goede houding is om een krant bij mensen op een gladde manier door de strot te willen douwen. Twee weken gratis lezen en daarna een jaar lang voor 90 cent de krant lezen. Het klinkt aanlokkelijk. Maar je hebt voor een langdurige relatie een goed gevoel bij een krant of niet. Verkooptrucs en financiële verleiding kunnen wel even werken maar dat is korte termijnbevrediging. Een gerenommeerd Dagblad als de onze in het noorden zou het moeten hebben van langdurig respect en trouw in de relatie en niet van 'one night stands'. Het zou wijselijk zijn zich de kop niet gek te laten maken door de onomkeerbare opmars van internetberichtgeving.

5 opmerkingen:

dineke zei

Dat vond ik nou ook, de jongen die mij aansprak beet zich vast en wilde me ook vastleggen voor ik met m'n ogen kon knipperen.
Gelukkig kan ik goed nee zeggen :)

Anoniem zei

zo'n Dagblad van het Noorden pronkt toch met opkomen voor de regio. Nou als ik niet stevig in m'n schoenen had gestaan gistermiddag hadden ze me overrompeld en ingepakt. Schande dvhn!

Kees Huizenga zei

Ik had dezelfde negatieve ervaring. Een ingehuurde oudere student pakte onmiddellijk zijn pen. Hij was bezig een contract te tekenen, voordat ik in dezen mijn wil had kenbaar gemaakt.

Dat kan dus niet.

Zeer slecht voor de reputatie van het DvhN met zijn wollige en mistige commentaren.

Jan zei

Een aanfluiting voor het Dagblad van het Noorden hoe die mannen gisteren bezig waren. Geen fatsoen en geen respect.Snel geld en abonnees binnenhalen, het dagblad onwaardig.

Alie zei

Zo te horen kunnen de heren beter bij een callcenter gaan werken.
Overigens kreeg ik wel een krant aangeboden, maar werd me geen abonnement aangesmeerd waar ik bij stond. Toen ik nee zei, zei hij er nog bij, ze zijn gratis hoor. Sjonge jonge, ja, moet er ook nog bij komen dat je een krant aanbied en ik zou er ook nog voor moeten betalen..doeiii.
Ik hou er ook niet van dat mensen je zo benaderen. Je mag toch verdorie gewoon nee zeggen? Maar toen ik dat deed kreeg ik een verongelijkt en chagerijnig gezicht terug. Klantvriendelijk zeg. En als ik bovenstaande lees ben ik blijkbaar op een gunstig tijdstip langsgelopen..