zaterdag 8 mei 2010

WAT EEN MIEZERIGE DAG


De R zit niet in de maand mei, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Wat een gemiezer de hele dag door. Het leek wel oktober november vandaag. Niks tegen een beste (onweers)bui, maar dat gemiezer daar wordt je helemaal flauw van. Tenminste, als je er op uit wil trekken, de wijk in. Laat ik het zo zeggen, het is aangenamer op dit moment lekker binnen een stukkie te typen dan door de wijk te fietsen of te lopen.
Het zal mijn behoefte zijn om de wijk te willen zien bloeien en opfleuren, een Plein Oost bijvoorbeeld ziet er met zonnig weer en een blauwe lucht gewoon veel aantrekkelijker uit.

Op de bovenste foto ziet u twee Veronica-meiden er het beste van maken (beide foto's omstreeks 14 uur gemaakt). Normaal gesproken zouden ze vast en zeker in korte rokje en t-shirt buiten in de zon hebben lopen werven, nu stonden ze wat mistroostig in een hoek het Veronicagevoel te verkopen. Loopt het een beetje? "Jawel hoor." Ik ben zeker te oud om lid te worden, ik hoor vast niet tot de doelgroep? "Jawel hoor mijnheer, u mag ook lid worden." Vroeger, ten tijde van radio Veronica was ik zo oud als de beide meiden op de foto én helemaal gek op Veronica. Nu niet meer, het heeft vast niks met de leeftijd te maken maar meer met het gladde, poenerige en snelle karakter van het commerciele Veronica. Het stukkie is bijna af en het is weer droog buiten. Nou niet meer zo knorren mijnheer de blogger, het was groeizaam weer vandaag. Bedenk dat de regen de groenste wijk van de stad versnelt zijn naam eer aan laat doen.

1 opmerking:

Dineke zei

Toevallig vertelde ik net nog aan m'n jongste dochter dat dit een typisch mei-regentje is, heel zacht en eigenlijk niet zo heel erg vervelend, tenzij je een heel eind moet fietsen ofzo.