donderdag 27 mei 2010

ROND JONGERENAVONTURENPLEK HET PEDALPARK

De direct omwonenden zijn er niet zo blij mee. Teveel (geluids)overlast en ander ongemak. Maar als je een uurtje naar het Pedalpark gaat en de jongeren bezig ziet op hun crossfiets moet je toch concluderen dat het een prachtig jongerenplekje midden in de wijk is. Spanning, sensatie en avontuur heerst er, verboden voor angsthazen.

Ik herinner me dat anderhalf jaar geleden ook al eens een video op Beijumnieuws is geweest, maar bij deze nog een. De muziek is van Boudewijn de Groot en hij zingt over de eenzame fietser die kromgebogen over het stuur de wedstrijd wint..
Hoe gaat het trouwens met de omwonenden in combinatie met het Pedalpark? In de winter zijn de bewoners uit de directe omgeving overvallen met het plaatsen van een geluidwal. Zonder dat er overleg is gepleegd vanuit de gemeente Groningen.

Een omwonende die zijn naam liever niet in de publiciteit heeft vertelt:
"De rust varieert, het is in het algemeen rustig maar af en toe is er nog overlast. Dit ligt trouwens niet zozeer aan de direct betrokken jongeren maar meer aan hangjeugd van buiten af. Het ergste is als scooters en brommertjes onnodig het gaspedaal opentrekken, dat geeft een enorm rotgeluid."

Is er nog weer overleg geweest? " Op 17 mei hadden we als omwonenden van de Bunnema- en Grevingaheerd overleg met Irma Zijlstra van ROEZ en Ruud van Erp van OCSW. Hier was jongerenwerker Arno ook bij aanwezig, evenals twee jongeren die het Pedalpark mede beheren. Er is die avond o.a.besloten om langs het weilandje een geul te graven zodat brommers en scooters niet zomaar meer het Pedalpark op kunnen rijden. Ook worden fietspaden naar het crossveld voorzien van paaltjes zodat auto's niet meer zomaar richting Pedalpark kunnen rijden. Verder maakt de aggregaat die er voor moet zorgen dat er licht ontstoken wordt veel lawaai. Maar gelukkig hebben we als omwonenden daar nu geen last van, het is immers tot laat in de avond licht." (afspraak is dat het tot 22 uur licht mag zijn; jf)

Nog een ding, er gaan geruchten dat er een voetbalkooi in deze hoek (bij de Jaltadaheerd, in verband met overlast op het schoolplein van de Beijumkorf) zal worden aangelegd. Weet jij daar iets van?
Nee, dat is me niet bekend.
(Hier wordt nog verder over overlegd, jf) Bekijk hieronder even de andere kant van de medaille; het plezier van jongeren tijdens het crossen op het Pedalpark. http://beijumnieuws.blogspot.com/2009/06/pedalpark-beijum.html

Geen opmerkingen: