woensdag 12 mei 2010

HUISHOUDELIJKE MEDEDELINGEN

Beijumnieuws was om de een of andere reden van de gemeentelijke site Kies-uw-wijk verdwenen. In plaats van en aan te klikken plaatje van Beijumnieuws staat nu onderaan een opsomming van links een kleine verwijzing naar deze site. Na telefonisch overleg met de verantwoordelijke persoon voor wijkwebsites, Rolinda Ferwerda, is toegezegd dat de duidelijke verwijzing naar Beijumnieuws, mét plaatje, in ere zal worden hersteld. Kijk hiervoor op:
http://mijnwijk.groningen.nl/kies-uw-wijk/beijum
Volgende week woensdag is er een bijeenkomst georganiseerd voor wijkwebsitehouders waar ondergetekende voor is uitgenodigd. Ontwikkelingen over deze voor wijknieuws belangrijke gemeentesite kunt u hier binnenkort lezen.
(Nav de reacties: de Kezen hebben gelijk, Beijumnieuws staat nog niet duidelijk geafficheerd maar dat gaat komende week gebeuren. De wijk mag en moet pluriform in woord en beeld naar buiten gebracht worden, dit ondanks krachten die in werking zijn om de eigen "monopoliepositie"(?) veilig te willen stellen)
Er staan nog een paar onderwerpen te drukken die eigenlijk al aan bod hadden moeten komen. Een video en ontwikkelingen rond het Pedalpark, de verplaatsing van een brievenbus in de wijk, nieuws uit Pand49, een Kijk op de Wijk en een Beijumrijder. Let ook op het bericht dat vanaf 11 uur hierboven komt te staan. Vooral met dit herfstig weer een aanradertje om eens te gaan kijken: een prachtige schoonheidssalon aan de Sijgersmaheerd waar u aanstaand weekend een kijkje kunt komen nemen.

9 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Op dit moment zie ik geen link van Beijumnieuws op http://mijnwijk.groningen.nl/kies-uw-wijk/beijum

Wel een link van de Beijumkrant, waarop weinig actuele informatie staat. Het digitaal archief van de Beijumkrant is al lange tijd onvolledig.
Op deze site staat letterlijk:
"Deze site is tijdelijk door werkzaamheden niet volledig."

Deze werkzaamheden duren al heel erg lang!!!

Wat is de toegevoegde waarde van de link van de BOB-Waarheid (met grote dank aan Jochem Atema)???
Waarom moest/moet Beijumnieuws, de Tierelier van Beijum, hiervoor wijken?

Kees K. zei

Klopt Kees, ik zie ook niks.

Karin.P. zei

Goh wie zou hier nu weer een stokje voor gestookt hebben ???
Erh hoor dat sommige mensen elkaar het licht in de ogen niet gunnen.

Gerda zei

Met de onderste link Beijumnieuws kom je gewoon op deze weblog.

Dus ik begrijp het probleem niet echt.

Jan zei

Geen probleem nee. Wel vreemd dat Beijmnieuws bovenaan bij plaatjes stond en nu onderaan staat. Terwijl meeste mensen zeker en vast naar Beijumnieuws kijken.
Vraag aan Gerda: is het dan niet lelijk als mensen zoiets doen

Kees Huizenga zei

Op 16 maart 2010 stond dit bericht op Beijumnieuws.

Zie http://beijumnieuws.blogspot.com/2010/03/deze-twee-sites-moesten-van-de-gemeente.html

Citaat:

Rolinda Ferwerda is communicatieadviseur bij de gemeente Groningen en ze is verantwoordelijk voor de indeling op de gemeentelijke wijkpagina's. Aan haar legde ik de vraag voor of er inmiddels concrete actie is ondernomen om de twee sites die 'niet op de gemeentepagina thuishoren' te verwijderen. Haar antwoord is helder:
"Nee, en aan die plannen zal ik ook zeker niet meewerken. Het is niet de bedoeling om een selectie te maken voor mensen die informatie over een wijk zoeken. Alle sites die over Beijum gaan verdienen een plekje op de gemeentesite, een breed aanbod is beter dan een smalle. Vanuit de gemeente gezien is het belangrijk dat mensen goed geïnformeerd worden, en voor de wijk Beijum hoort Beijumnieuws daar ook bij."
Einde citaat.

Het intrigeert mij dat de gemeente tot op heden precies doet wat de BOB wil. Welke pikante processen spelen hierbij een rol? Vanaf welke datum is Beijumnieuws rechtsboven van bovengenoemde gemeentelijke wijkwebsite gehaald? Wat is in deze zaak de rol van DIA (de Dienst Informatie en Administratie van de gemeente Groningen)? Rolinda Ferwerda van de Bestuursdienst wilde niet “meewerken” aan dit verwijderplan en toch is het gebeurd! Hoe kan dat?
Wordt DIA, de uitvoerende dienst in dezen, “gestuurd” door de SDC Noorddijk van de machtige dienst RO/EZ?

Karin.P. zei

Het zaakje stinkt !!!

Kees K. zei

Ja Gerda, nu zie ik ook die link naar de alfabetische wijksites. Maar die pagina is anders dan toen ik ernaar keek op 12-5. Jammer dat de gemeente op zo'n pagina niet zet 'deze pagina is gewijzigd op...'. Dat zou alles wat transparanter maken. Maar goed, Beijumnieuws is dus vindbaar en dat is okee.

Jan zei

Kees K. een tijdje geleden stond rechtsboven op de site een logo van Beijumnieuws die je kon openklikken. Nu niet meer. Het kan niet anders of er zijn BOBfiguren aan het werk geweest dit te regelen want waarom moest het veel populairdere beijumnieuws wijken voor de saaie krant. Helaas heef Gerda daar ook geen antwoord op