zondag 16 mei 2010

CHAZNAY WINT BEIJUM'S GOT TALENT OP MAF-FESTIVAL
De muziek dreunde vanmiddag door de wijk op het moment dat ondergetekende de wijk uitreed. De overheersende gedachte was: dit komt wel goed. Droog weer en een zonnetje erbij, aan het weer zou het niet liggen, dit was beter dan de afgelopen jaren het geval was geweest. Een prettige bijeenkomst was dat Philippine Koopman de honeurs waarnam en gewapend met haar camera op het MAF-festival, want daar gaat het hier natuurlijk over, rondstruinde op zoek naar mooie plaatjes. Ze maakte dit verslag van een middagje Funfestival:
De finale van Beijum's Got Talent is vandaag in een grote tent vlakbij
het Trefpunt gehouden waar 7 kinderen zich voor hadden opgegeven.
Tussendoor was er een spectaculair optreden van '2 Gevallen Apart'.
Verschillende dansgroepen traden op waaronder "Bee Naturally" uit Beijum o.l.v. Manuel Leito. Nadat het half 5 was geweest vergaderde de jury. De gelukkige winnaar was Chaznay van Kallen. Ze is negen jaar oud en deed voor de eerste keer mee, ze zit in groep 6 van de eerste
Montessorischool "De Dijk". Chaznaye zingt al vanaf haar 4e jaar en vooral liedjes van RNB (You Tube). Het liedje waar ze mee gewonnen heeft de titel; 'Niemand" van Gordon & Re-Play'. Vanaf het moment dat ze dit liedje tegenkwam kon ze er geen genoeg meer van krijgen. Tijdens de oefenlessen vooraf aan Beijum's Got Talent heeft ze geleerd hoe ze technisch beter kan zingen. Het gaat hier vooral om de melodie, het tempo en het dansen. Chaznay had niet verwacht dat ze zou winnen. Haar advies voor aankomend talent is: goed luisteren naar de leraar en goed je best doen, misschien win je dan ook wel een prijs. In ieder geval krijgt haar beker een bijzonder plekje in haar kamer.
(Zie de gelukkige winnares op de foto hiernaast, JF).

Wat er verder nog te zien was:
Verschillende bands op het hoofdpodium, hiervoor was veel belangstelling. Hierbij werd door de aanwezige toeschouwers lekker gedanst. Voor hongerige buikjes bood een eettentjes met lekkere hamburgers uitkomst en de allerkleinsten konden hun energie kwijt op het springkussen. Voor de ranja moesten de kinderen moeite doen, er was nl. een ranjakoe, door te "melken" werden hun lege bekertjes met ranja gevuld. Ook de barbecue gaf een heerlijk gegrilde geur van kip en karbonades, bezoekers liepen op en aan met bordjes. Voor de bands was veel belangstelling, bijna alle stoeltjes waren bezet. Er werd ook zichtbaar plezier gemaakt onder het genot van een pilsje. Verder was ook nog een sneltekenaar die in een handomdraai tekeningen van gezichten van modellen maakte en jongeren konden lekkere, gezonde fruithapjes krijgen in de Kidszone. Al met al was het een geslaagde en goed verzorgde dag, mede dankzij de goede organisatie liep de dag op rolletjes.
Meer foto's van het festival zien? Ga naar: http://www.fotoblik.nl/foto/exposities/fotoreportages/funfestifal-2010-05-16/index.html

Geen opmerkingen: