woensdag 12 mei 2010

ZONDAG FUNFESIVAL BEIJUM (ingezonden)

19e editie Funfestival Beijum
Zondag 16 mei 2010 13.00u-18.00u.
Trefpunt Beijumerweg 17

Alweer de 19e editie van het Funfestival Beijum, zondag 16 mei a.s., rond het Trefpunt aan de Beijumerweg. Een gezamenlijke activiteit van Music and Fun (MAF), Trefpunt, MJD jeugd- en jongerenwerk, SKSG kinderwerk, Ambiënte en Vensterwijk Beijum. Opnieuw in twee tenten, de laatste jaren goed voor 1000-1500 bezoekers. Een veelkleurig wijkgebeuren: een hoofdpodium met opkomende en ervaren bands en andere muziekacts, veelal met roots in Beijum, de kinderzone met de Pl@ce 2 B tent met een spciaal kidsprogramma, sport, kramen en stands: airbrushtattoo’s, bedrukte T-shirts, eten, drinken, spulletjes, info enz. Gratis entree.

Sandy Goeree open om 13.00u. het festival, samen met de drumband B Sensation, 18 jongeren van 8-20 jaar. Op het hoofdpodium gaat het programma dan verder met optredens van Ssedna, T. Rush, What’s Cooling, Doctor Wacko en Johnny Baby.
Ook op het hoofdpodium: TMCM and Kingzmen Ft. Jazz Gig. De beide Groninger rapgroepen troffen enige tijd geleden tijdens een voorstelling toevallig een aantal jazz musici. Ze vonden elkaar in het jazz-rapsession. Dat smaakte naar meer: 16 mei op het Funfestival in Beijum.

Ook vanaf 13.30u:

Kidszone Pl@ace 2 B
- De finale van ‘Beijum’s Got Talent’ aangevuld met een ‘Open Podium’ waarin een ieder zijn/haar talenten à la minute kan tonen
- Spectaculair optreden van ‘2 Gevallen Apart’ met veelbelovende Surprise optredens door Jong
Nieuw Regionaal Talent
- Een sneltekenaar die GRATIS in een handomdraai schitterende portretten maakt
- Roos de Airbrush-tatoeëerder die je lichaam versiert met tijdelijke stoere tatoeages (NET ECHT!!! -> Gratis tot 18 jaar)
- Swingende dansdemo door Dansgroep ‘Bee Naturally’ uit Beijum o.l.v. Manuel Leito
- Free healthy snacks voor kidzzz in de KIDSZONE!!!
- Presentatie: Sandy Goeree
.
Ondergetekende is zondag verhindert ivm verplichtingen, maar Philippine Koopman is bereid gevonden een paar foto's te maken en een verslagje te schrijven. Meer foto's of eventueel video's zijn daarna welkom.
Impressie 2009: http://beijumnieuws.blogspot.com/2009/05/18e-editie-funfestival-beijum.html

Geen opmerkingen: