dinsdag 18 mei 2010

POTLOODVENTER GESIGNALEERD

Je kunt als Beijumwatcher niet alles in de gaten houden, maar gelukkig zijn er altijd ook nog attente lezers met tips. Van verschillende kanten vernam ik vanochtend dat afgelopen zaterdag een man in de wijk actief is geweest die iets liet zien wat hij niet mag laten zien. Tenminste, niet binnen de openbare ruimte. Het wemelde afgelopen zaterdag aan de Holmsterheerd van de politieauto's met daarin agenten die op zoek gingen naar een blonde man die in de buurt van de Isebrandts- Godeken- en Holmsterheerd zijn voortplantingsorgaan aan voorbijgangers had laten zien. Een meisje van een jaar of tien was zo verbouwereerd dat ze zich niet meer kan herinneren hoe de man er verder uitzag. Wel wist ze te vertellen dat "de man op verschillende plekken ging staan plassen." De man is niet gevonden. Het herinnert me aan het verhaal over een kinderlokker die in de zomer van 2008 Beijumer ouders de stuipen op het lijf joeg. De al of niet bestaande kinderlokker is nooit gevonden. Maar was dat ook geen blonde man met een buikje?
http://beijumnieuws.blogspot.com/search?q=kinderlokker (2e en 3e bericht)

18 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi johan
ik heb voor een paar week geleden hier ook een man weggestuurt bij de godekenheerd die stond te plassen in de gallerij en de kinderen hier schrokken er heel erg van toen ik de man er op wees zij hij ja ik moet heel erg nodig ja ja hij stond eerst bij de ene trap toen bij de andere en hij had ze leuter uit ze broek hangen en toen ik iets zij wist hij niet hoe snel hij weg moest komen hij had donkere kleding aan het was een oudere man mischien is het hem wel niet maar toch
ik let wel goed op me kids nu
groetjes

Alie zei

Tjee, begint dat gedonder weer? Mijn dochter en vele klasgenootjes met haar waren er 2 jaar geleden doodsbenauwd voor, nog weken daarna ook. Ik hoop dat hij weer snel stopt, wat een sukkel zeg.

Karin.P. zei

Het kan ook weer een storm in een glas water zijn, net zoals hier op Beijumnieuws een paar weken geleden werdt gemeld over een katten/dieren vergifteraar die actief zou zijn.
Gelukkig valt het mee laat dit ook zo zijn.

Dineke zei

In 2008 toen er overal in Beijum over "de kinderlokker" werd gesproken, hebben mijn kinderen in het park achter de mudaheerd ook een man gezien die z'n geval liet bungelen nadat hij had geplast.
Ik heb daarover gebeld met de politie, maar er is niet eens iemand komen kijken.
zou best eens dezelfde kunnen zijn?

Kees K. zei

Krijgen we nu ook nog eens melding van te diepe decolletees?

Anoniem zei

Een potloodventer onder een oude doos?

Alie zei

Tja Kees, dat is nou net het verschil. Als een man zijn geslachtsdeel laat zien staan alle vrouwen op hun achterste poten van verontwaardiging. Als een vrouw haar borsten laat zien reageren mannen daar weer heel anders op.
Wat is dan het meest aanstootgevend he?
hahaha

Kees K. zei

Alie, ik denk, zoals jij het verwoord, dat de mannen het meest aanstootgevend zijn...en de vrouwen de meeste aanstoot nemen, maar toch hun delen graag in de strijd om de aandacht werpen.

Anoniem zei

D'r is 'n tiet van kom'n en 'n tiet van goan.

(kuleg)

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Kees Huizenga zei

Hierboven stond een reactie van een aanhanger van de BOB (dat hoeft geen BOB-bestuurslid te zijn). Met een vunzige uithaal naar mijn persoon. U kunt voorspellen hoe deze ziekelijke reactie er uitzag...

De BOB kreeg in 2009 een bedrag van € 19.000,- voor "gesubsidieerd ruziemaken" (met dank aan Jaap van Leeuwen van de Regiokrant Groningen).

De BOB moet zogenaamd "de leefbaarheid en de saamhorigheid in Beijum bevorderen". Leo van Gent van de SDC Noorddijk vindt dat Beijumnieuws dit niet doet. Daarom krijgt Beijumnieuws geen "goed-idee-subsidie" van de dienst RO/EZ. Tenzij Beijumnieuws in de toekomst "beschaafd" schrijft over de BOB.
Kortom: de vrijheid van meningsuiting moet worden opgeofferd om Beijumnieuws een gemeentelijke subsidie te geven. Beijumnieuws moet worden gekortwiekt en gelijkgeschakeld (met de gemeente); pas dan een subsidie!

Voor wat, hoort wat! Dit is ambtelijk omkoopgedrag, waarover de wethouder van Personeel & Organisatie en burgemeester J.P. Rehwinkel spoedig worden geïnformeerd.
De "Gedragscode Integriteit van gemeenteambenaren" is door een topfunctionaris van de dienst RO/EZ met voeten getreden (niet Leo van Gent). Gisteren, 21 mei 2010 in de ochtend.

Johan Fehrmann zei

Weer een reactie verwijderd. Prima als mensen anderen de morele maat willen nemen, maar niet anoniem. Een "fatsoenlijk denkend mens," zoals de laatste stiekeme reageerder zichzelf afficheerde, zou zijn of haar naam er bij zetten. Fatsoenlijke mensen zijn nameljk vaak open en eerlijk.

Jan zei

Johan, ik heb de reactie gelezen en zeg je dat het twee druppels water is met reacties door John Veldman van de BOB verstuurd. Goeddat je de reactie verwijderd hebt, een fatsoenlijk denkend mens heeft zich namelijk niet als een schijnheilige hufter te gedragen.

Anoniem zei

Het is niet John Veldman. Ik heb niets met de BOB te maken. Jullie zijn gewoon zielig om alles in de schoenen van de BOB te schuiven. Ik heb genoeg van de ophitserij op de site van Johan. Ik vind het volkomen terecht dat hij die subsidie heeft gemist. En Kees is nu eenmaal iemand die altijd van een mug een dikke olifant weet te maken. Ik heb hem zelden constuctief bezig gezien. Altijd maar schelden en klagen. Kees, steek een keer zelf de handen uit de mouwen! En ik ben niet schijnheilig en ook geen hufter. Ik zie veel anonieme reacties met geklaag richting BOB met dezelfde spelfouten die Johan maakt. Ik denk dat 'Jan' JF zelf is.
Johan heeft zijn weblog echt misbruikt voor het creëren van een oorlogstemming. En hij is heel manipulatief bezig. Gelukkig houdt hij zich de laatste tijd wat rustig op dat vlak.

Jan zei

Zieke reactie. Ik ben Jan , woon aan deAtensheerd en reageer wel vaker. En nu ben ik ineens Johan
Van het missen van subsidie ben ik niet op de hoogte maar de anonieme digitale podloodventer hier wel. Over hitsen en manipuleren gesproken. Johan kan die reactie er svp af? Of laat je de blog misbruiken door zulke viezerikken.

Kees Huizenga zei

@ Anoniem: op dit moment ben ik o.a. bezig met het oprichten en activeren van heerdcomités in straten waar De Huismeesters huurders heeft. Op onder meer de Isebrandtsheerd, de Fossemaheerd en de Sibrandaheerd. Medio juni verschijnt hierover een bericht van de Stichting Huurdersraad De Huismeesters op Beijumnieuws. Het heeft te maken met wijkopbouw en sociale samenhang in de buurt. Om "Vertrouwen in de buurt", het credo van de WRR en het Nieuw Lokaal Akkoord 2007-2010, pagina 3, § 2.
Zie: http://www.zonlichtenruimte.nl/nieuwlokaalakkoord07.pdf

Je reageert anoniem. Indien je Menno Fritsma bent, wil je je dan melden? Jouw taalgebruik lijkt namelijk op dat van hem. Zeer opvallend. En: dezelfde mening over die subsidieweigering.

Ik heb gisteravond de verwijderde reactie van "anoniem" onmiddellijk gekopieerd.
Citaat:
"Ik ben nu wel heel benieuwd naar de zogenaamd vunzige uithaal richting Kees Huizenga. Dat zal vast niet zo erg zijn als de onbehoorlijke uithalen die Kees zelf regelmatig naar iedereen, die niet tegen de BOB, is bezigt. Maar ach, het zal wel een geintje geweest zijn die Kees niet op waarde weet te schatten. Want op een greintje humor heb ik Kees nog nooit betrapt. En die moraalridderij van Johan met zijn 'door de redactie verwijderd'.....
Laat hij zijn eigen vuilspuiterij dan ook schrappen!
PS: ik ben nergens aanhanger van, maar wel een fatsoenlijk denkend mens." Einde citaat.

Wederom dezelfde agressie jegens mijn persoon. Hoezo: "nergens aanhanger van"? Maar wel de BOB moreel en feitelijk steunen! Dat is innerlijk tegenstrijdig. Toch?

Wat is "fatsoenlijk"? Johan Fehrmann beschuldigen van "vuilspuiterij"? Zonder argumenten! "De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet!"; aldus het bekende spreekwoord.

Karel zei

Ik zal mijn identiteit bekendmaken. Ik ben Karel van de Framaheerd. Jan van de Atensheerd vind het normaal dat hij gelijk met een naam komt die achter 'anoniem' zou zitten (Kees noemt ook al een naam), maar als ik suggereer dat achter Jan van de Atensheerd JF schuil zou gaan, dan is het hek van de dam. En die selectieve verontwaardiging (Kees is daar heel, heel sterk in) straalt altijd maar weer van (de reacties in) Beijumnieuws af. Nooit een keer naar binnen kijken.
Maar goed, Kees, excuses voor mijn flauwe geintje, omdat ik suggereerde dat jij de potloodventer zou zijn, omdat jij ook overal op pist (ik bedoelde dat natuurlijk niet in letterlijke zin). Dat was onder de gordel.
En verder: jongens, het was weer gezellig en ik verklaar hierbij plechtig de discussie voor gesloten.

Groeten van Karel van de Framaheerd

Karel zei

Oh ja, nog even een voetnootje.
Dat ik weet van dat niet toekennen van een subsidie aan Beijumnieuws heb ik van de reactie van Kees boven de mijne. Daarvoor wist ik ook van niets. Maar Kees klapt wel vaker uit de school (en Johan, wat vind je daar eigenlijk van?)