dinsdag 11 mei 2010

UIT DE OUDE DOOS (13)

Het Vraag & Antwoordpand, Luisterend Oor, Sociale Wijkvernieuwing. Eigenlijk is daarmee alles al gezegd. Maar niet iedereen weet waar het over gaat en daarom even wat uitleg. 

Op de foto ziet u links Martine Visser, ze was tot een jaar of vijf geleden wethouder in Groningen, voor ze naar Almere verkaste. Rechts staat Marielle Reneman, destijds projectleider Sociale Wijkvernieuwing voor Beijum. Het Vraag &Antwoordpand stond aan de Claremaheerd, tegenover het Biljartcafé, en de bedoeling van dit pand was om Beijumers een mogelijkheid te geven om hun vragen richting allerlei instanties te kunnen stellen. In dat Vraag & Antwoordpand hadden enthousiastelingen van de Bron weer "de afdeling" Luisterend Oor ontwikkeld. Op bepaalde avonden in de week konden Beijumers die behoefte hadden aan een luisterend oor, voor een gespek van mens tot mens, hier terecht. De foto is genomen vlak nadat het Luisterend Oor werd geopend.

Een jaar voor het Vraag & Antwoordpand en het Luisterend Oor trok het interventieteam door Beijum Oost op zoek naar misstanden, eenzaamheid en sociale achterstanden. Je hoort hier nooit meer iets over. Het V & A-pand is vervangen door de Wegwijzer en het Luisterend Oor is door de te geringe opkomst geflopt. Maar waarom het interventieteam gestopt is blijft een raadsel. Zijn de problemen opgelost? Sociale Wijkvernieuwing houdt toch in dat je met de bewoners communniceert? Of zou de Sociale Wijkvernieuwing ook gestopt zijn?

Geen opmerkingen: