maandag 10 mei 2010

WEER ONGELUK OP WIJKRING

Vanochtend om kwart voor negen is een ongeveer 15 jarig meisje aangereden op de Emingaheerd, vlak voor basisschool de Heerdstee. Nadere gegevens ontbreken nog.

Update: 13.30 uur. Deze foto is twee minuten geleden genomen en als u goed kijkt ziet u nog de de door de politie aangebrachte groene markeringslijnen. Hier vond vanochtend de aanrijding plaats. Een onderwijzeres van de Heerdstee wilde net met de maandagochtenkring beginnen, maar de afleiding was te groot:" Er waren in no time drie politieauto's en er kwam ook een ambulance. Het bleek allemaal mee te vallen maar het 15 jarig meisje is voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis." Hoe kon het gebeuren? "Het meisje wilde met de fiets aan de hand op het zebrapad oversteken toen ze werd aanfgereden door een auto die teveel snelheid had. Ik heb gehoord dat de automobiliste 60 km/uur reed."

2 opmerkingen:

Karin.P. zei

pas als er doden vallen zullen er drempel komen vrees ik.
Hoe vaak de bewoners aldaar niet hebben geklaagd :-(

Michel zei

Er wordt over het algemeen rustig gereden op de wijkring. Maar er wordt ook regelmatig behoorlijk hard gereden. Meestal door dezelfden. Soms rij ik even mee en gaat het soms tot over de 70 km/u.
Gelukkig woont die ene glazenwasser met z'n rode bestelbusje niet meer in beijum, want die kon behoorlijk asosiaal rijden. Echt hard en overal inhalen deed die.
Ik vind dat er veel meer geleerd moet worden dat je in de wijk (en bebouwde kom) gewoon rustig rijden moet. Er loopt nu ook net een campagne over dit onderwerp.
Verder mag de politie af en toe eens gaan controleren en bekeuren op te hard rijden op de wijkring.