woensdag 26 mei 2010

DEZE DANSERS STRIJDEN VOOR BEIJUM (BEE-NATURAL)

Gisterochtend kreeg ik deze mail van lezeres Karin Pijl: Morgen kun je evt. filmen in het Trefpunt tussen 17.00 en 18.00 mischien tot 18.30, daar oefent voor 5 juni de dansgroep Beijum die gaat battelen tegen andere wijken.
Nee, tijd om te filmen had ik niet, wel wipte ik even om 17 uur vanmiddag (dinsdag) even het Trefpunt binnen. Dansleraar Demis Elias, rechts op de foto, was met een groep enthousiaste meiden en een paar jongens aan het oefenen voor de dansfinale die op 5 juni tussen acht verschillende wijken in Groningen uitgevochten gaat worden. Bee- natural, dat is de naam van de finalewedstrijd, en elke deelnemende wijk moet drie elementen in de dans verwerken. Jeugd en jongerenwerker Giselle van Hees somde de drie elementen op die deze jongeren uit Beijum voor het voetlicht zullen brengen op 5 juni:
Multicultureel
Beijum
Place//Bee
De begrippen multicultureel en Beijum spreken voor zich. Place//Bee is de jongerensoos in het Trefpunt. Kijk voor meer achtergrond op onderstaande site. Hier vindt u ook de deelnemende wijken. Over een kleine twee weken weten we hoe Beijum in de finale heeft gepresteerd.
http://www.groningerdanswedstrijd.nl/

3 opmerkingen:

Karin.P. zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Karin.P. zei

De dansgroep heet Be natural en zijn tussen de 10 en de 16 jaar oud.
Elke Dinsdag trainen ze van 16.30 tot 18.00 en als je het leuk vindt om te dansen en je bent tusssen den 10 en 15 jaar ben je van harte welkom er zijn geen kosten aan verbonden.
De groep trad ook op bij het funfestival.

Loosy Goosy zei

Heeeeel veel succes komende zaterdag!