woensdag 26 mei 2010

WIM ZORGT VOOR DE KOEIEN

Vanmiddag bracht ik een bezoekje aan de Boerderijum en trof in de centrale hal de crew van de Zijlen. Erg druk hadden ze het niet, ondergetekende was de enige bezoeker in de Boerderijum. Niemand aan wie ze een kopje thee of koffie konden serveren, het terras lag er stil en leeg bij. "Wat wilt u drinken?" Nee, ik hoefde niks, gewoon even vragen hoe het was en hoe de dag eruit heeft gezien voor de medewerkers. Daar kwam Wim aangelopen, altijd opgewekt en zin in een praatje. Hij maakte ooit furore op Beijumnieuws omdat hij burgemeester Rehwinkel op sleeptouw nam bij zijn bezoek aan de Boerderijum. Bekijk hiervoor http://beijumnieuws.blogspot.com/2009/10/burgemeester-rehwinkel-bij-de.html
Hoe was je dag vandaag Wim? "Kom mee, ik laat je de koetjes zien."
Samen liepen we de Boerderijum uit, op weg naar het weilandje aan de andere kant van de Beijumerweg. Daar ging hij staan, voor de koeien die hij dagelijks verzorgt. "Ik geef ze 's ochtend en 's middags eten en drinken. Zet me maar op de foto." Dus je bent een koeienjongen Wim? Weet je wat daar de vertaling van is? Cowboy. Dikke smile.
By the way, de Boerderijum lag er stil en verlaten bij vanmiddag. Ik hoorde in de schooltuin een klacht over de zakelijke uitstraling en uitkijk van de Boerderijum. Een dik hek ervoor, zwart en grijs qua muren en dak en oranje kozijnen.
Duizenden Beijumers tekenden jaren geleden voor de herbouw van de Boerderij. Maar diezelfde duizenden zijn nog niet wezen kijken op de Boerderijum. Hoe krijgen we dit project in het Groene Hart van Beijum definitief aan de praat?

2 opmerkingen:

Dineke zei

Sja, hoe gaat dit ooit weer gezellig worden he. Ik kom er zo nu en dan wel eens, maar ben er dan bijna altijd alleen met m'n kinderen. De mensen zijn vriendelijk genoeg, daar ligt het niet aan.

Ik mis ook een bankje, waar je even mag zitten zonder iets te bestellen. 'Vrouger' zat ik er geregeld een uurtje of wat, nam een boek mee en de kinderen vermaakten zich wel.
Om nu met twee kinderen iedere keer daar ook even iets te drinken doe je toch ook niet.

Misschien kom jij als Beijumnieuws man er wel mee weg om niets te bestellen, maar het is toch echt verplicht las ik op de stander op tafel.

Ik heb niet het gevoel dat Beijum haar boerderij "terug" heeft.

elly blom smit zei

hallo wat is die kinderboedrij ja saai voor de brand was het gezellige en veel dieren maar nu is er niks zelf de koeien zijn weg kan je op die grote veld geen vijver maken met eenden en dan houten brugje er over heen met de bokken koeien en herten