woensdag 19 mei 2010

FRAMAHEERDERS WILLEN GEEN STUDENTENHUIS

Bewoners van de Framaheerd in Beijum slepen de gemeente Groningen voor de rechter. Zo willen de bewoners voorkomen dat er een nieuw studentenhuis bij hen in de straat komt.
Volgens de bewoners wordt de 15%-norm overschreden door het toestaan van een nieuw studentenhuis. Echter valt het volgens de gemeente binnen de norm en heeft daarom het verzoek volledig goedgekeurd. De gemeente en de bewoners staan op 14 juni tegenover elkaar in de rechtbank. Twee weken later doet de rechter uitspraak of goedkeuring van de gemeente doorgang kan krijgen.


Bron: www.oogtv.nl

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Uit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat de griffierechten voor deze zaak volledig zijn betaald door de penningmeester van de BOB, de heer Rein van de Velde, die tevens aan de Framaheerd woont. Het BOB-domein wordt aldus verbonden met het privédomein. Kortom: er is sprake van belangenverstrengeling.

De vraag is of de gemeentelijke OCSW-subsidie aan de BOB gebruikt mag worden om proceskosten tegen de gemeente Groningen (de subsidiegever) te betalen.
Het is mij niet bekend of de Algemene Subsidieverordening (ASV) dit opmerkelijk gedrag verbiedt. De dienst OCSW en de Stadsdeelcoördinatie Noorddijk worden heden geïnformeerd.

Het gaat om een actie van m.n. huiseigenaren, die m.i. voldoende geld hebben om hun eigen proceskosten te betalen.