dinsdag 4 mei 2010

DEZE VUILNISBAK ZIT HEEL SNEL HEEL VOL

Zoals veel Beijumers kwak ik hier frequent lege flessen in de flescontainer en papier en karton in de papiercontainer. Zie rechtsachter op de foto. Het kan ook op Plein Oost, aan de Claremaheerd, richting de Aldi.

Lege doppen en deksels horen eigenlijk niet in de glasbak en daarom loop ik na het bezoek hieraan nog even door naar deze afvalbak, zie foto. Maar dat valt niet mee, of wel heren? "Deze bak zit heel vaak vol met huisvuil, mensen gooien hier vaak troep in wat ze eigenlijk in hun eigen zwarte bak moeten doen." Hier ziet u twee mannen van de reinigingsdienst de kleine afvalbak voor de zoveelste keer in een week legen. Er zou ook een bak van anderhalf vierkante meter kunnen staan. Maar dat gebeurt niet, want zoals met veel dingen schept de voorziening vaak de vraag. Een grote zwarte containerbak voor huisvuil zou ook vaak volgegooid worden. De beide medewerkers van de milieudienst kunnen er niet mee zitten. Vuilnis is nou eenmaal ook werkverschaffing.

1 opmerking:

Alie zei

wat de een weg doet is voor de ander werk. Zie ook de kringloopwinkels in de stad. Hoeveel zijn daar wel niet van? En altijd goed bezocht (ben zelf ook een frequente bezoeker, 'vroeger' uit noodzaak, nu uit hobby)
Werk is werk. De meeste mensen hebben bij vuilnisophalen toch zoiets van: liever zij dan ik. Toch? Moet je eens kijken wat er gebeurd als iedereen milieuvriendelijker wordt, minder afval gaat produceren ed. Dan komen deze mannen misschien wel weer zonder werk te zitten... Ieder voordeel heb zn nadeel he?