maandag 12 november 2012

WAT DEED KUIFJE IN BEIJUM?

Even heb ik overwogen om deze foto in de serie 'Vuilnis in Beijum' te zetten. Iemand die bij de Wegwijzer de weg kwijt is vond het nodig om een afgedankte televisie op de straatstenen te zetten. Weg is weg, ben ik m'n troep kwijt, wat kan mij de rest en m'n omgeving schelen. Zoiets. Ik zet hem toch even niet in de genoemde serie, omdat de foto me hogelijk op de fantasiehormonen werkt (die hormonen bestaan natuurlijk niet echt, maar wel in fantasie).Wat doen die hartjes daar op de muur achter het toestel? Wat doet dat hondje van Kuifje, hoe heet die ook nog maar, daar? Wie zijn hij en z'n baasje op het spoor? Komt er zo aanstonds iemand van de regenpijp naar beneden gedaald? Professor Barrabas misschien? Is het niet 100% pluis in de Wegwijzer? Wordt er opsporing gedaan naar misstanden? Wie is die geheimzinnige man die we in het raam gereflecteerd zien? 

Het wordt tijd om maar weer eens de realiteit in te vluchten. Of niet, Loesje? Zie rechts. Op de linker foto ziet u de Donald Duck voor het toetsenbord liggen. Af en toe kijk ik die nog even in, leuk dat het jubileumnummer zich in de stad Groningen afspeelde. Wat zou het prachtig zijn als er een Donald Duck uit zou komen die zich totaal in Beijum af zou spelen. Kwik Kwek en Kwak bij scoutinggroep de Voerman. Willie Wortel die een opblaasbare overdekte Plein Oost uitvindt. Een verhaal over de Boze Wolf Midas die biggetjes bij de Boerderijum wil vangen en opeten. Of over Dagobert Duck die ineens de psychotische geest krijgt en z'n rijkdom met alle Beijumers wil delen zodat iedereen hier rijk wordt en Beijum een luxe villawijk wordt. Een moderne variant op nivelleren, gewoon iedereen rijk. De hele stad Groningen wordt jaloers op Beijum en iedereen wil hier graag wonen. Geen criminaliteit meer, geen wietplantages. Nivelleren is een feest. Beijum wordt hot. Of Madam Mikmak, die samen met Kees Huizenga de wonderlijkste avonturen beleeft en Beijum omtovert tot een eigen mini-staatje. En Huizenga met haar toverstaf tot president van de Tevreden en Rijke Bewonersorganisatie Beijum maakt. Iedereen wil lid worden. Het gaat mis als Theo Smit er met het geluksdubbeltje vandoor gaat omdat hij ook allerlei zaken in Beijum wil regelen. Na veel wilde avonturen komt alles uiteindelijk weer goed. Guus Geluk vindt het Beijumer dubbeltje terug, Gijs Gans gaat de Boerderijum beheren waarna het publiek massaal op bezoek komt en Goofy gaat samen met Lammert Doedens les geven over Beijum.

Volgende aflevering: Wat deden Knabbel en Babbel en Broer Konijn in het Groene Hart van Beijum?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Als iedereen Nederlandse normen rijk zou zijn, zouden vele regelaars overbodig zijn. Vaak gaat het over geld. Dan huur je gewoon even zelf iemand in.

Anoniem zei

Gisteravond bij DWDD Loesje is uit, kakhiel is in.

Alie zei

ik moest erg lachen om het laatste deel van je verhaal Johan! Je bezit fantasie! Ben benieuwd naar het vervolg over Knabbel, Babbel en broer konijn. Wellicht komen we er binnenkort meer over te weten?

Anoniem zei

Donald Duck staat tot 13 januari centraal in het Groninger Stripmuseum. Help het stripmuseum te winnen in de Rekels-verkiezing tot leukste kindermuseum van Nederland http://www.stripmuseum.nl/rekels-verkiezing

Kun jezelf striptekenen doe dan mee aan de wedstrijd.
categorie 8 t/m 15 jar en categorie boven de 16