donderdag 22 november 2012

NOG MEER HONDENAANGELEGENHEDEN


We blijven nog even bij de hondenbussiness, zie vorige bericht. Aan het begin van de week zag ik op het gras langs het Koerspad vanaf Beijum naar Kardinge een zwarte hond lopen. Niks bijzonders, dat gebeurt wel vaker. Maar het leek net alsof het beestje zo vanaf de afbeelding van het in de buurt staande hondenpaaltje was gesprongen en weggelopen. Ik vroeg me bij het aanschouwen van het paaltje wel af: klopt dit wel? Is het hondenlosloopgebied achter het paaltje? Bij het fietspad en het wandelpad? Zo op de foto te zien wel, het losloopgebied ligt achter de paal. Zou je denken. Een paar minuten later trof ik het beestje weer, het deed z´n of haar behoefte op het gras van een speelveldje aan de Froukemaheerd. Wat een onschuld, een poepende hond. Maar goed, de kinderen die hier willen spelen zijn minstens zo onschuldig. Het baasje had geen plastic zakje bij zich om de poep op te ruimen. Kinderen staan hiërarchisch gezien boven honden, ik ga er vanuit dat iedereen het daar over eens is. Poep op een speelveldje is not done en moet opgeruimd worden. Het zou toch te gek om los te lopen zijn als een hondeneigenaar dat niet inziet? De rechter foto is weer 150 meter verder op in dezelfde heerd gemaakt. Verboden te poepen. Vreemd bord eigenlijk, als je er nader op ingaat. Je kunt een (al of niet aangelijnde) hond niet verbieden ergens z'n behoefte te doen. Met een zakje opruimen kan altijd. Je zou hier net zo goed een bordje kunnen neerzetten waarop staat aangegeven dat het verboden is om in het huis in te breken. Ondergetekende, niet in het bezit van een hond, denkt dat het grootste gedeelte van het hondenbeleid een kwestie van symboolpolitiek is. Wie ruimt vanaf een uur of half zes 's middags, als het donker is, de onzichtbaar gedeponeerde drol van zijn of haar hond op?

2 opmerkingen:

Emmy zei

je kan een aangelijnde hond wel degelijk verbieden om ergens te poepen. Mijn 2 honden doen niks waar her niet hoort. Daarbij is het ontiegelijk asociaal gedrag om je dier bij een speelplaats te laten poepen. Hier in de straat is iemand zo vriendelijk om hun hond te laten poepen op het voetpad precies voor iemands huis terwijl een paar meter verder een park is.
Het is laks en asociaal gedrag van de eigenaar.

Zelf ruim ik de hondenpoep ook niet op maar zorg er voor dat de honden het altijd in de struiken doet zodat niemand er last van heeft. Het is een kleine moeite. en als het misgaat dan wordt het naderhand gewoon opgeruimd.

Wat ik wil jammer vind is dat er te weinig prullebakken in de wijk zijn. Ze willen dat je hondenpoep opruimt maar je kunt het nergens kwijt. Mensen blijven niet met een zakje met poep erin lopen dus wordt het ergens neergegooid en wat is nou schaddelijker voor de natuur een hoop hondenpoep of een plastic zakje met poep erin.

Anoniem zei

wij hebben net nieuwe mensen wonen aan de grevingaheerd, en die laten ook bijna elke dag hun 3 honden uit in de speeltuin, bah wat vreselijk om te zien, en het word door de eigenaar niet eens opgeruimd.. en mijn 3 kids die spelen daar nog.. waar heb je dan je verstand zitten, om dat te doen..